Bakevideo: Mini cupcakes med to-farget frosting

Forrige uke lanserte jeg min egen Youtube-kanal, hvor jeg deler bakevideoer med dere. I første video viste jeg hvordan jeg lager mine favorittrundstykker. I dag skal jeg vise dere hvordan jeg lager og pynter mini cupcakes med to-farget krem. Denne oppskriften er hentet fra bakeboken min, Vennebaking. 

Disse søte og dekorative mini sjokoladecupcakene er supre å servere når du har mange gjester. De er akkurat en god munnfull, og du slipper å skjære opp en kake og servere på tallerkener.

Se videoen og oppskriften under for å se hvordan jeg lager og pynter cupcakene 🙂

Mini sjokolade cupcakes:

12-15 stk

  • 1 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss bakekakao
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 50 g smør, smeltet

Smørkrem:

Utstyr jeg bruker:

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i melk og smeltet smør og bland alt godt sammen.

Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker en iskremskje til å fordele røren i muffinsformene, siden jeg synes det gjør det enklere å få like mye røre i hver form og det gir mindre søl. Deretter har jeg cupcakene i et muffinsbrett under steking, slik at de holder på formen sin og ikke «går ut i spagat».

Stek ved 200 grader i cirka 8 minutter, til cupcakene er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Slik lager du kremen:

Bruk en elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin til å lage smørkremen. Visp sammen mykt smør og vaniljesukker. Tilsett melis litt etter litt mens maskinen går. Kjør maskinen på høy hastighet og tilsett melken mens maskinen går. Visp til kremen er hvit og luftig.

Fordel kremen likt i to skåler. Ha rosa konditorfarge i en av skålene og bland sammen til du får ønsket farge.

Ha kremen i en sprøytepose, halvparten hvit og rosa krem, slik at begge fargene blir sprøytet ut samtidig. Sprøyt kremen på cupcakene. Hold sprøyteposen rett over cupcaken med tippen i midten og sprøyt kremen samtidig som posen løftes oppover.

Oppbevar cupcakene tildekket i en boks i kjøleskapet. Cupcakene uten smørkrem på toppen kan fint fryses ned.

DSC01537
Det ferdige resultatet! Dekorative mini cupcakes Foto: Erik Nødtvedt
DSC01521
Foto: Erik Nødtvedt
Skjermbilde 2017-02-19 kl. 15.21.34

Husk å abonnere på Youtube kanalen min HER, for å få med deg flere av mine bakevideoer 🙂

Det er selvfølgelig helt gratis å abonnere, det eneste du trenger er å ha en brukerprofil på Youtube. Da vil du få varsel når jeg legger ut en ny bakevideo 🙂

Tusen takk til flinke Erik, som har filmet og redigert denne bakevideoen! Sjekk ut Youtube-kanalen hans her og Instagrammen her 🙂

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *