#Wien

Nå har jeg bodd i Wien i litt over to uker og det er på tide med en oppdatering.

Jeg tenkte bare å vise dere litt hva jeg har gjort de siste ukene. Dere som følger meg på Snapchat har allerede fått sett en god del. Jeg har allerede blitt bedre kjent med byen, vært til den nest største byen Graz og tatt turen over til nabolandet Slovakias hovedstad, Bratislava. I tillegg har jeg smakt på mye mat og besøkt x antall kaféer haha 😀

Her er litt bilder fra Wien:

5780
Wien <3

Jeg og andre utvekslingsstudenter har vært på mange ulike slott og museum. Over ser du porten inn til Hofburg og innsiden av Belvedere.

image2
Et av tvillingmuseumene
image3

Det som også er litt tidig er at jeg gikk på matbutikken og fant det mest fantastisk smøret noensinne, neida…joda. Smøret heter «Thea» og det er visst perfekt å bake med 😉

image13

Søndagen var det tid for et besøk på den velkjente kaféen Café Central. De serverer den tradisjonelle østerriske kaken; Apfelstrudel. Det er en kake som er laget av filo deig, fylt med krydrede epler – veldig godt!

Dette er hittil den eneste søte østerriske spesialiteten jeg har fått smakt på. Sachertorte med flere står for tur snart. Jeg har også spist wienerschnitzel.

image14
Apfelstrudel på Café Central

Min venninne, Anya, tok de mest fantastiske bildene her en kveld. Disse får virkelig frem hvor vakkert det er i Wien.

image9
Isbane utenfor rådhuset. Ja, rådhuset i Wien ser ut som et slott! Foto: Anya N.
image11
Foto: Anya N.

Legg meg til på Snapchat (mylittlekitchen), for flere oppdateringer fra Wien 🙂

collage

Jeg stortrives her i Wien! Det er virkelig en helt fantastisk by, og jeg synes det er så gøy at jeg nå begynner å kjenne byen ganske godt! Jeg kan gå fra der jeg bor og inn til midt i sentrum på kun 15 minutter, så beliggenheten er også midt i blinken. Jeg har også blitt kjent med så mange fine mennesker fra mange ulike land – veldig kjekt! Jeg kommer til å oppdatere dere mer etterhvert.

Jeg tenker også å lage en Wien-miniguide til dere, slik jeg har gjort med London, etterhvert som jeg blir bedre kjent. Jeg vil tipse om mine favorittsteder, og det vil som vanlig være hovedfokus på mat og kaféer. Høres det interessant ut eller? 🙂

-Thea

——————————————————————————–

Følg meg i sosiale medier:

Facebook: My  Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

2 kommentarer

 1. Marianne

  Hei Thea!
  Jeg skal på utveksling til BOKU universitet i Wien til høsten, og er på utkikk etter gode språkkurs jeg kan ta der nede i forkant. Har du noen tips? Det er så uendelig mange å velge mellom, og vil gjerne finne en hvor det er mange andre studenter!

  Må bare si at jeg elsker å titte innom bloggen din, du er dyktig!

  1. Hei Marianne! Så utrolig gøy – det er bare å glede seg til å bo i Wien. Savnet er stort 🙂

   Har du sjekket om universitet BOKU holder språkkurs for utvekslingsstudenter. Jeg gikk på WU og der var det opplegg på skolen som utvekslingsstudentene kunne melde seg på, både i forkant av semesteret og under semesteret 🙂 Jeg vet dessverre ikke om andre språkkurs enn det i Wien.

   Tusen takk for det! God tur til Wien og jeg håper du får et fantastisk opphold 🙂
   Forresten her finner du flere Wien-tips: http://www.mylittlekitchen.no/category/reise/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *