Hjemmelaget påskemarsipan

Marsipan er for mange helt nødvendig til påske! Den kan du enten kjøpe ferdig i butikken eller lage den selv hjemme (som en koselig påske-aktivitet). I dag skal jeg vise hvordan du lager din egen marsipan. Det er enklere enn du tror. Det som er så kjekt med å lage sin egen marsipan er at den blir utrolig god – og du kan enkelt bestemme hvor fin eller grov du vil lage den. Og ikke minst, du kan pynte den akkurat slik du vil! Jeg gjorde det helt enkelt og tok den klassiske versjonen med sjokolade og fargerikt strøssel 🙂

IMG_0502

– Lag din egen marsipan til påske –

Denne oppskriften gir cirka 1 kg marsipan. Bare halver oppskriften om du vil lage mindre porsjon.

Hjemmelaget marsipan:
ca. 1 kg

  • 500 g mandler
  • ca. 500 g melis
  • 2 eggehviter

Slik gjør du:

Kok opp vann og mandlene i en kjele. Dette gjør at skallet blir mye lettere å fjerne fra mandlene. Skåld mandlene og legg de utover på et kjøkkenhåndkle. La de tørke i cirka ett døgn.

En liten step-by-step av prosessen

Neste dag, ha mandlene i en hurtigmikser. Kjør til mandlene er malte. Finmal eller grovmal mandlene etter hvor grov du vil ha marsipanen.

Tilsett eggehvitene og melis.

Kjør til en fast masse. Kna alt sammen til en klump med marsipan. Oppbevar marsipanen kjølig i en pose, ellers tørker den ut.

IMG_0494

Da er marsipanen klar til å formes. Form marsipanen til egg og pølser. Smelt sjokolade over vannbad. Dypp marsipanen i sjokoladen og plasser på et stekebrett med bakepapir. Strø over strøssel med det samme. Jeg brukte dette fargerike strøsselet, som jeg synes er fint til påske. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

IMG_0489
Herlig, hjemmelaget påskemarsipan
IMG_0503

God påskeferie!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *