Hei fra Wien!

Hei hei dere! Ja, nå er det på tide at jeg gir et livstegn fra meg her i Wien. Den siste måneden har jeg egentlig kun fokusert på å være en utvekslingsstudent. Dere som følger meg på Snap (mylittlekitchen) og Instagram @mylittlekitchenthea, har fått med dere litt hva jeg har holdt på med. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en liten samling av snaps jeg har delt med dere i det siste :-)

Jeg stortrives virkelig i Wien! Jeg har det bare så fint her! I denne byen har jeg møtt så mange fine mennesker fra hele verden som har lært meg så mye om ulike kulturer. Jeg er en veldig nyskjerrig person, og synes det er så spennende å høre om alt fra hva de pleier å spise hjemme til hvordan de lever med rutiner og alt. Jeg har funnet ut av spisetidene er veldig ulike fra land til land. Det er jo også selvfølgelig store variasjoner i hva som er vanlig av mat og kaker. Jeg synes jo det er veldig kjekt å prøve ut ny mat og lære mer, så jeg har fått flere av venninnene mine til å lære meg å lage noen tradisjonelle retter fra deres hjemland.

Greske Eleni har lært meg å lage tradisjonell gresk «Fakes» (linsesuppe), selvfølgelig servert med fetaost og oliven. Sunt og godt – perfekt som rimelig studentmat! Franske Candice har lært meg å lage en fransk eplekake «Clafouti» – kjempegod! Østeriske Raphaela lærte meg å lage en tradisjonell dessert «Kaiserschmarrn» – veldig god pannekake-dessert. I tillegg har jeg øvd på å uttale «Kaiserschmarrn» helt riktig i over 2 uker og nå tror jeg endelig at hun er fornøyd haha :-)

Alle disse oppskriftene skal jeg definitivt teste igjen selv hjemme, ta bilder av og dele oppskriftene her på bloggen!

De siste ukene har vi hatt dager med veldig fint sommervær – det er så herlig! Men når det først kommet et drypp skjer dette:

:-) :-) :-) Jeg har fremdeles ikke skaffet meg paraply :-)
Wien har de kuleste fotgjenger-lysene!

Som dere sikkert har fått med dere har Wien veldig mye gode kaker og mat. Det må jo testes! Ved et uhell endte jeg og noen venner opp på et vegansk burgersted. Men det var jo bare kjempegodt og jeg har nå blitt stamkunde der – tar med nye folk dit hver gang og alle liker det :-)

Jeg liker også så godt at man i Wien enkelt kan kombinere bylivet med naturen. Toppen Kahlenberg er en fin tur som gir utsikt over hele byen på toppen :-)

Nå nærmer det seg 17. mai allerede! Ikke glem å sjekke ut mine beste tips til kaker og desserter til nasjonaldagen – HER :-)

Jeg skal selvfølgelig også feire Norges nasjonaldag her i Wien, men det blir jo veldig annerledes enn å feire i Bergen med bunad og hele pakken. På den andre siden er det i hvertfall meldt knall 17. mai-vær her i Wien. Vi er lovet 22 grader og sol, så det er perfekt for feiring i parken :-)

PS: Jeg holder på å lage en Wien-miniguide til dere + litt mer inspirasjon fra Wien. Hver gang jeg finner nye fine steder skriver jeg det ned for å gi dere et fint innlegg med masse Wien-tips. Håper det høres interessant ut :-)

Ønsker dere alle en fin uke!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *