Mine beste Wien-tips: kaféer og spisesteder

Nå har jeg bodd i Wien i 5 måneder og føler nå at jeg er godt nok kjent til at jeg kan lage en Wien-miniguide til dere. Jeg ønsker å dele flere tips enn kun mat, så jeg har delt mine beste tips opp i 3 ulike kategorier. Første del kommer her og det blir selvsagt mat først ut 🙂 De to andre delen komme snart.

Det er så mange koselige kaféer og gode restauranter i Wien. Jeg har samlet mine favorittsteder for frokost, lunch, brunch og middag. Jeg deler navnene på spisestedene, så er det bare å google navnet for å finne adressen. Alle stedene ligger sentral i Wien, slik at du enten kan gå, ta trikk eller bane dit 🙂

Mine favoritt bakerier & frokost/brunch/lunsj-steder

Wien har utrolig mange koselige kaféer og brunch-steder. Jeg er mest begeistret for de mer avslappende kaféene med god mat, enn de mest berømte, mer «stive» kaféene. Men jeg har inkludert begge deler, siden det tross at er Wien vi snakker om, da er det nesten obligatorisk å ta seg en tur innom en av de berømte kaféene og smake på noen av Østerrikes spesialiteter.

Det er veldig populært å gå ut å spise brunch i Wien i helgene, spesielt på søndager og helligdager. Derfor er alltid lurt å bestille bord om du skal spise brunch på populære steder disse dagene 🙂

 • Café Central – Dette er en av de mest kjente kaféene i Wien. Her serverer de kaker og desserter i alle slag, i tillegg til frokost og brunch. Café Central er en av de mer «stivere» kaféene, og absolutt vært et besøk om du ønsker å oppleve en tradisjonell Wien kafé.
Apfelstrudl fra Café Central
 • Café Sacher – Hotell Sacher er stedet hvor den berømte Sachertorte ble oppfunnet, og de serverer orginalen i caféen i samme bygg. Fint sted å ta turen for å smake på denne kaken. De serverer også andre østerrikske spesialiteter.
Smaker Sachertorte for første gang
 • Vollpension – en skjønn og koselig kafé som serverer frokost, lunsj og kaker. Konseptet til denne kaféen er at alle kakene er laget av bestemødre, så her får du skikkelige, hjemmebakte kaker fra Østerrikske bestemødre.
Hawai toast og hjemmelaget iste fra Vollpension
 • Ulrich – et populært frokost-, brunch- og lunsjsted med masse god mat.
 • Palmenhaus – i Burggarten ligger Palmenhaus, en tradisjonell kafé som serverer deg en typisk Østerriksk frokost; semmel (brødet), ost, skinke, egg og aprikossyltetøy. I Wien er det alltid aprikossyltetøy som gjelder 🙂
 • Donuteria – stedet for donuts i Wien.
 • Nashmarkt – det mest populære markedet i Wien. Det er åpent fra mandag til lørdag, og har masse mat fra flere ulike land.
 • Pure living bakery – serverer kaker og kaffe, alt er vegansk
 • Das Mobel – fint sted å sitte å jobbe og de har god iskaffe
 • Wolfgang Coffee – mitt favorittsted for iskaffe
Brunch hos 7stern <3
 • 7stern cafe – god brunch & iskaffe
 • Figar – god brunch
 • Erich – god brunch
 • Kurt – Jeg må ikke glemme Kurt, som selger frozen yoghurt med masse ulik topping. Anbefales!

Restauranter

Det er også mange gode restauranter i Wien. Her er en samling av ulike restauranter som jeg liker godt.

 • Alt Wiener Gastwirtscharft (østerriksk) – tradisjonelt østerriksk restaurant som serverer god «wienersnitzel».
 • Santos bar (meksikansk) – god meksikansk mat
 • Los Mexikas (meksikansk) – føler du sitter og spiser i Mexico, når du går inn på denne restauranten. God mexikansk mat.
 • Kai’s Asian Food (asiatisk) – mitt faste sushisted i Wien, rimelig og godt!
 • Soya Noodels Asian cuisine (asiatisk) – god og rimelig asiatisk restaurant i sidegaten Mariahilferstrasse.
 • Prosi (indisk) – god indisk restaurant
 • Vapiano (italiensk) – fint sted å gå ut å spise med mange venner
L’osteria
 • L’Osteria (italiensk) – her finner du den største pizzaen – i hvertfall den største jeg har sett. 1/2 pizza = 1 hel på denne restauranten.
 • ll Sestante (italiensk) – god pizza
 • Le Burger – kult burgersted i Mariahilferstrasse (hovedshoppinggaten).
 • Swing’s Kitchen (vegansk) – god vegansk burger og falaffel-wraps

Roof-tops

Fine steder å samle vennegjengen med utsikt over Wien by.

 • 25 hours bar
 • Das loft

Wien er bare en utrolig fin by – og om du planlegger å ta turen håper jeg disse tipsene kommer til nytte!

Sjekk også ut mine tips for sightseeing i Wien her!

-Thea

6 kommentarer

 1. Takk for mange flotte tips til Wien turen vi hadde i påsken.
  Le buger ble en hit for både ung og litt eldre! Påskemarked ble besøkt og manglende flotte kirkene og skottene!

  1. Hei! Så utrolig hyggelig å høre at tipsene kom til nytte 🙂
   Wien er en fantastisk by, glad dere hadde et fint opphold.

   God søndag!
   -Thea

 2. Janette Galdal Hansen

  Hei! Tips for nyttårsfeiring i Wien?

  1. Åååå, nyttårsaften i Wien er noe jeg har skikkelig lyst til! Jeg har ikke bodd i Wien på vinteren, så har dessverre ikke fått opplevd det enda. Men det står på listen, for det må jo bare være helt fantastisk! Det jeg har hørt et at utenfor Rathaus er et sted å stå å se på fyrverkeri. Ellers er det jo tradisjon i Wien med nyttårsball, så det er en mulighet å sjekke ut. Jeg vet det er et stort på Hofburg (Silvesterball)Og du kan sjekke ut Prater, fornøyelsesparken, tror det skjer ting der også 🙂

   Ønsker deg en strålende feiring i Wien 🙂

 3. Kristin Roen

  Heia. Jeg har feiret nyttår i Wien. Dro alene i romjula, og var der i 6 dager med hjemreise første januar. Byen var fantastisk med julelys i gatene, og det var et flott julemarket utenfor Schonbrunn slott. Jeg fyllte dagene med mange fine opplevelser. På nyttårsaften er det et sceneshow utenfor Stefandomen med opera og lystig, klassisk musikk fra scena. Det er god stemning med masse folk på torget, og det var salg av glühwein fra mange boder. På kvelden var jeg på nyttårkonsert i Kursalon med musikk fra Mozart og Strauss. Konserten begynte seint, slik at vi kunne gå rett fra konserten og ut i hagen for å se på fyrverkeriet. Det stod champagneglass og ventet på oss da vi kom ut – klare til å ønske hverandre godt nytt år. Wien er det perfekte sted å feire nyttår. I tillegg er det mange fine leiligheter til leie i Wien som gjør at man føler seg litt mer som hjemme i stedet for hotell.
  Da sier jeg bare god tur til Wien, og godt nytt år 😉

  1. Høres fantastisk ut! Takk for tipsene 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *