Hveteboller med sjokoladeknapper

Disse luftige hvetebollene med sjokoladeknapper bakte jeg her om dagen og ble bare så utrolig gode! Bollene er bakt som skillingsboller, bare fylt med sjokoladeknapper fra Callebaut. Callebaut sjokolade er høy kvalitet sjokolade som er fint å bruke til bakst og til å lage konfekt.

Her kommer oppskriften 🙂

Småboller med sjokoladebiter:

24 stk

  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • cirka 1 liter hvetemel
  • 100 g mørke sjokoladeknapper
  • 1 egg til pensling

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme. Ha i melet litt etter litt og elt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kanten på bollen. Sett deigen til heving og la den heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.


Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut til et stort rektangel. Visp sammen egget i en skål og pensle deigen. Strø sjokoladeknappene jevnt utover deigen. Jeg brukte mørke sjokoladeknapper fra Callebaut sjokolade.

Rull deigen sammen til en pølse og del den i cirka 24 like store deler. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter. Pensle dem med egg før steking.

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og fine på toppen. Avkjøl bollene på rist.

Server bollene halvvarme og nystekte.

Bollene kan også fint fryses ned i plastposer, når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Håper dere likte oppskriften! Ha en fin kveld alle sammen 🙂

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *