Plommechutney med chili og ingefær

Hei, alle sammen!

For noen uker siden fikk jeg en kurv full av plomme på døren. Med flere kilo plommer, måtte jeg finne ut hva jeg skulle lage av de og spurte følgerne mine på Instagram og Facebook om råd. Og WOW, for en respons! Jeg fikk så utrolig mange gode tips – tusen takk! Jeg valgte ut en del tips jeg ville prøve ut, blant annet plommesyltetøy og plommechutney, som jeg deler oppskriften på i dag.

Plommechutney har jeg aldri laget før og faktisk aldri smakt før heller. Til indiske retter er jeg stor fan av mangochutney. Jeg er også veldig glad i plommer, så dette burde jo være noe for meg. Jeg er glad i mye smak og kjørte på med mine favoritter; ingefær, chili og hvitløk, i tillegg til en kanelstang og litt sitron for flere gode smaker. Og den ble skikkelig god! Nå har jeg spist denne chutneyen til indiske retter flere ganger og den er en favoritt :-)

Jeg laget som sagt denne plommechutneyen med masse smak; chili, ingefær, hvitløk og kanel. Du kan justere mengdene på dette etter hvor sterk/smakfull du ønsker chutneyen.

Plommechutney:

 • 1 kg plommer, uten stein
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 cm fersk ingefær, finhakket
 • 1 kanelstang
 • 0,5 ts salt
 • 1/2 sitron
 • 1 ss eddik
 • 250 g brunt sukker

Fjern steinene fra plommene. Finhakk chili, hvitløk og ingefær.

Ha alt i en kjele, bortsett fra sukkeret, og kok opp på medium varme. Rør innimellom. La det småkoke i 15 minutter.

Ha i brunt sukker og rør det inn.

Senk varmen og la det småkoke uten lokk til chutneyen tykner. Rør innimellom.

Hell chutneyen på rene, varme glass og lukk glassene med det samme. Norgesglass er helt supre å bruke til chutney og syltetøy. Oppbevar mørkt og kjølig før de åpnes. Etter åpning, oppbevar i kjøleskapet. Chutneyen smaker godt servert til indiske retter, kjøtt- og viltretter.

Smakfull og litt «spicy» chutney av plommer

Ønsker dere alle en fin uke videre! :-)

-Thea

3 kommentarer

 1. Tor Einar Kollstad

  En herlig oppskrift på chutney . Har my vilt som jeg servere den til

  1. Tusen takk! Kjekt å høre at den falt i smak :-)

 2. Godt å se at Norgesglassene fortsatt er i bruk! Min mormor hadde boden full av disse! Flotte glass!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *