Hvit sjokoladefudge

//inneholder annonselenker og sponset sjokolade fra Callebaut 

Ja, jeg er litt tidlig ute med oppskrifter på godteri til jul, men klarte ikke dy meg. Det å bake til jul er noe av det koseligste jeg vet! Jeg har laget fudge av hvit sjokolade, som jeg vil dele oppskriften på i dag. Dette er verdens enkleste oppskrift på fudge! Det er rett og slett bare å smelte alt sammen og helle i en formen. Enklere blir det ikke!

Første gang jeg smakte fudge var da jeg bodde i Wales, der solgte masse forskjellig fudge på markedet i byen. Det som er gøy med fudge er at du kan tilsette alt mulig god og lage ulike varianter. Dersom du ønsker kan du for eksempel lage fudgen med nøtter eller strø over knuste polkastenger, marshallows eller non-stop på toppen.

Disse godbitene er helt supert å gi bort som spiselige julegaver eller ha med som vertinnegave når du skal på besøk. Ha i en cellofanpose, knytt et bånd rundt og gled noen med hjemmelaget fudge. Og de er veldig lov å lage ellers i året også, for eksempel til lørdagsgodt.

Jeg brukte en 12×22,5 cm stor brødform til fudgen, men du kan bruke hva som helt rundt den størrelsen som en matboks, plastboks osv. Dersom du ønsker å doble oppskriften passer det fint å bruke en 25×25 cm stor form.

Det er viktig å bruke en god sjokolade når du lager fudgen, siden den omtrent kun består av sjokolade. Jeg brukte denne gode hvite sjokoladen fra Callebaut.

Hvit sjokoladefudge:

Utstyr:

Slik gjør du:

Ha kondensert melk og sjokolade i en tykkbunnet kjele og varm på svak varme. Rør av og til frem til sjokoladen har smeltet helt. Ha tilslutt i vaniljeekstrakt og salt.

Ha sjokolade-blandingen i en form med bakepapir og fordel den jevnt utover i formen. Avkjøl på kjøkkenbenken. Ha i kjøleskapet til den har stivnet helt.

Ta fudgen ut av formen og skjær opp i passe store biter.

Oppbevar fudgen på glass eller i tett boks i kjøleskapet. Den holder seg fint ett par uker, men varer aldri så lenge her i huset 😉

Tips! Perfekt godteri å gi bort i gave 

Ha sjokoladefudge i en cellofanpose og knytt et bånd på toppen. 

Flere en meg som er ivrig etter å starte på årets julebakst? 🙂

Sjekk ut flere av mine juleoppskrifter HER!

-Thea

2 kommentarer

  1. Hildegunn M Mørk

    Laget denne med kokesjokolade i går, den stivner ikke?

    1. Åånei så kjedelig! Det har jeg ikke opplevd før, men det kan ha noe å gjøre med kvaliteten på sjokoladen…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *