7 år med blogging og veien videre

Nå har jeg blogget i 7 år!

Men hvordan startet det hele? Og hva skjer med bloggen videre?

Jeg hadde akkurat fylt 15 år da jeg publiserte mitt første blogginnlegg. På den tiden, i hvertfall det første året, hadde jeg nesten ingen lesere. Men det spilte ingen rolle, for jeg begynte å blogge for min egen del og fordi jeg elsker å bake. Mitt hovedmål har aldri vært å havne på den berømte topplisten. For meg er det viktigste å levere kvalitet ovenfor kvantitet, og skape gode relasjoner med leserne mine. Jeg bruker derfor mye tid på å svare på mailer, snapper og meldinger fra dere, og snakker generelt mye direkte med mine følgere. Det er så hyggelig og jeg kjenner igjen mange navn som dukker opp igjen og igjen. Jeg begynte å blogge bare for gøy, men når jeg først begynner med et prosjekt, legger jeg ned mye engasjement og står på. Det er nok en av hovedgrunnene til at bloggen nå fyller hele 7 år.

I dag har bloggen på mange måter blitt en del av min identitet. Jeg får ofte høre «du er hun med den bloggen, sant?», «bake-Thea» og «hun som baker så mye». Og så var det spørsmålene da; alt fra folk som spør om jeg kan bake kake til dem og til folk som er nysgjerrige på bloggen. Det er morsomt hvordan alle ser ut til å lure på det samme, og jeg får de samme spørsmålene gang på gang. Storfavorittene er: «Baker du hver dag?» og «Spiser du alt du lager selv?». Svaret er nei på begge – heldigvis :-)

Samtidig merker jeg godt at det blir knappere med tid til baking og blogging. Jeg har alltid vært fokusert på å ta en utdannelse samtidig som jeg driver bloggen. Bloggen drev jeg ett år på ungdomsskolen, gjennom hele videregående og nå ved siden av studiene. Jeg fullførte bacheloren ved NHH nå i vår og kan nå kalle meg en «økonom». I august fortsetter jeg på en 2-årig master ved NHH. Dette betyr at jeg ikke har mulighet til å bake like mye som om jeg hadde drevet med bloggen på fulltid. Jeg kommer ikke til å slutte å dele oppskrifter, men jeg vil dele når jeg har tid og bakelysten melder seg :-) Jeg håper at oppskriftsarkivet (som er ganske stort etter 7 år) og de oppskriftene som dukker opp i ny og ne vil være til glede. I  tillegg er jeg aktiv i sosiale medier og jeg setter alltid stor pris på når dere sender meg bilder av det dere baker fra bloggen :-)

Jeg tenkte å bruke bloggens bursdag til å mimre litt over årene som har gått. Her er noen høydepunkt fra de siste 7 årene. Dette er høydepunkt som har gitt bloggen mye og lært meg masse :-)

Høydepunkt fra bloggens liv

1)Mitt første møte med pressen

Det var selvfølgelig stort da min lille blogg havnet på forsiden av vg.no. Magne fra Lesernes VG var en av de første personene som hadde troen på bloggen min og i bloggens første leveår ble mine innlegg delt på vg.no en rekke ganger. Dette gjorde at flere la merke til My Little Kitchen og flere begynte å følge bloggen fast :-)

Mitt første avisoppslag noensinne var i BA og det var selvfølgelig stort, i tillegg til litt skummelt. Jeg husker at journalisten synes det var gøy at de var den første avisen som kom på besøkte meg på kjøkkenet :-)

Mitt første avisopplag! Har vokst litt siden den gang ja :-)

2)Min første bok

Jeg fikk en telefon og trodde ikke helt på hva jeg hørte i andre enden. Jeg har for vane å gripe de muligheten jeg får, og slik ble Theas Little Kitchen til :-) Det var en utrolig spennende og travel høst! Jeg er veldig takknemlig for denne mulighet, og senere har jeg også fått lov å gi ut to mindre bøker i matbutikkene over hele landet.

Stolt forfatter på lanseringen av første bok

3) Jeg fikk møte mine lesere

Under boksigneringene til den første boken, fikk jeg for første gang møte mange lesere av bloggen og snakke med de. Det var så kjekt å møte lesere i virkeligheten og se hvordan det kom folk i alle aldre.

På boklanseringen i Bergen

4) Å bake med Wenche

Så spennende å få komme på besøk på kjøkkenet hos Wenche på God Morgen Norge.

På God Morgen Norge med Wenche

5) Årets matblogg 2014

Definitivt et av de største øyeblikkene som matblogger var da jeg vant kategorien «Årets matblogg» i VIXEN Blog Awards. Det var virkelig en stor og gledelig overraskelse!

Stolt matblogger med «Årets matblogg» prisen

6) United Influencers & bloggkolleger 

I 2015 ble jeg med i bloggnettverket United Influencers og byttet til den bloggadressen jeg har i dag, www.mylittlekitchen.no. Det har vært utrolig kjekt å være en del av et bloggnettverk og bli kjent med mange andre bloggere.

Her sammen med flere av mine matblogg-kolleger

Takk for 7 fine år! Setter stor pris på alle hilsningene fra dere på Instagram og Facebook. Det varmer og gir meg ekstra motivasjon til videre arbeid med denne bloggen :-)

—————————————————————————————

Følg meg gjerne også på:

Facebook (My Little Kitchen)

Instagram (@mylittlekitchenthea)

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *