Havrescones med ost og skinke

//Inneholder annonselenker

Scones er så godt! Men, ofte er de søte og servert med smør og syltetøy. Jeg ville lage noen hverdagslige scones som jeg kunne ha med på skolen. Det ble enkle scones laget med innbakt ost og skinke. Sconesene er også laget med havremel i tillegg til hvetemel. Godt og enkelt!

Havrescones med ost og skinke:

8 stk

  • 150 g havremel (mal gjerne havregryn selv)
  • 100 g hvetemel
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 60 g hvitost
  • 3 stk kokt skinke

Sett ovnen på 200 grader.

Begynn med å kjøre havregryn i en blender/foodprosessor slik at det blir finmalt, altså havremel. Det er også mulig å kjøpe ferdiglaget havremel. Havremelet kan også erstattes med grovt mel om du ønsker det.

Skjær kjøleskapskaldt smør i terninger og ha det i en bolle med hvetemel og havremel. Smuldre smøret inn i melet med hendene. Ha i bakepulver og salt. Visp sammen egg og melk, og rør inn i deigen. Skjær ost og skinke i småbiter og bland tilslutt godt inn i deigen.

Ha sconesene på et stekebrett dekket med bakepapir. Jeg brukte den fantastisk nyttige isskjeen min til å forme sconesene og få dem like store. Denne bruker jeg både til muffinsrøre og iskrem da selvfølgelig 🙂

Stek ved 200 grader i 15-20 minutter til sconesene er gjennomstekte og gyldne.

Server sconsene varme og nystekte. De smaker godt som de er fylt med ost og skinke, men de kan også spises med mer pålegg om du foretrekker det.

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

Ha en strålende uke!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *