Grove pitabrød

Pitabrød lager du enkelt selv. Brødene blåser seg opp i ovnen og lager en lomme hvor du får plass til masse godt. Skjær gjerne brødene i to og fyll med for eksempel stekt kjøtt og grønnsaker. Brødene er også supre å fryse ned og ha på lur til flere pitabrød-middager.

Pitabrød:
14 stk

  • 5 dl lunket vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 dl grovt mel (f.eks. sammalt hvete grovmalt/finmalt)
  • 6 dl hvetemel

Rør gjæren ut i vannet. Tilsett olje og salt. Rør inn det grove melet. Ha i hvetemelet litt etter litt og elt deigen for hånd til den blir fast og smidig.

Hev deigen i 30 minutter under et kjøkkenhåndkle.

Del deigen i 14 like store deler og trill til boller. Hev under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter. Sett på ovnen til 250 grader.

Kjevl deretter hver bolle ut til en flat leiv. Ha litt ekstra hvetemel på, slik at den ikke setter seg fast. Legg de pitabrødene på et stekebrett med bakepapir, klar for steking.

Stek pitabrødene i en forvarmet ovn på 250 grader (over-og undervarme). La brødene stå i ovnen til de blåser seg opp, noe som tar rundt 7 minutter i min ovn. Når brødene er oppblåst, ta de ut av ovnen og legg over på en rist. La brødene holde seg varme under et hånkle til de serveres, eller la de ligge til de er avkjølte. Brødene er også supre å fryse ned.

Til servering:

Skjær pitabrødene halvveis i to og fyll med godt fyll. Denne gangen fylte jeg de med stekt svinekjøtt, paprika, løk og guacamole. Nam!

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

Ha en strålende uke!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *