Flammkuchen – tysk pizza

Heihei, i dag deler jeg en ny og spennende pizzaoppskrift til helgen!

Min tyske venninne, Vera, har lært meg å lage tysk pizza og siden har jeg blitt hektet! Dere som følger meg på Insta-story (@mylittlekitchenthea) har kanskje sett at jeg har laget denne en rekke ganger allerede.

Pizzaen heter «flammkuchen» og består av en tynn bunn og toppet med crème fraîche, løk og bacon. Den er superenkel å lage og smaker så godt! Den smaker også veldig godt servert med litt ruccola salat på toppen. Dette er virkelig en ny favorittpizza. Anbefales å teste 🙂

Denne oppskriften gir 2 stk flammkutchen.

Deig:

  • 200 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 125 ml vann
  • 10 g fersk gjær eller 1,5 g tørrgjær
  • 1 ss olivenolje

Ha hvetemel og salt i en bakebolle. Rør ut gjæren i fingervarmt vann med sukker og tilsett olivenolje. Hell væsken i bollen med hvetemelet og rør godt sammen til du får en fast deig. Dersom deigen er for bløt til å jobbe med, tilsetter du mer hvetemel litt etter litt. Kna deigen med hendene på kjøkkenbenken til den er fast og fin. La heve i ca. 30 minutter.

Del deigen i to deler og kjevl ut hver del til en tynn og flat bunn. Det kan være lurt å kjevle den direkte ut på et bakepapir, da den skal være så tynn at det vil bli vanskelig å flytte den etterpå. Deretter gjør vi klar toppingen.

Topping:

  • 1/2 beger Crème fraîche
  • salt og pepper
  • 2 løk løk i skiver
  • 1 pk baconbiter

Ha Crème fraîche i en skål og ha i salt og pepper til ønsket smak. Skjær løk i tynne skiver og del skivene i to. Del bacon i strimler.

Smør Crème fraîche utover pizzabunnene. Ha deretter på løk og baconbiter. Da er pizzaen klar for ovnen. Stek midt i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter til du ser at skorpen får en gylden farge og baconet er stekt.

Server flammkuchen varm og gjerne med ruccolasalat. Den smaker også godt kald, rester av denne i kjøleskapet er helt topp 🙂

Tusen takk for oppskriften, Vera!

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *