Vanillekipferl

Noe av det beste jeg vet er å bake i desember! Jeg er også veldig glad i å teste nye oppskrifter. Min tyske venninne, Vera, som lærte meg å lage tysk pizza, har nå lært meg å lage tyske julekaker. Vi hadde en bakedag hvor vi bakte både norske og tyske julekaker, som du ser på bildet under.

Øverst fra venstre: havreflarn, tyske skiver, serinerkaker, zimtstern og vanillekipferl

I dag vil jeg dele oppskriften på disse tyske julekakene, kalt vanillekipferl. De er tørre julekaker laget med mandler og smak av vanilje. Tilslutt dyppes de i sukker eller melis. Veldig gode og gøy å teste noe nytt til jul i år.

Vanillekipferl:

  • 250 g hvetemel
  • 100 g mandelmel
  • 100 g sukker
  • frø fra 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker
  • 210 g smør, smeltet
  • melis eller sukker til pynt

Ha hvetemel, mandelmel, sukker og frø fra vaniljestang. Det er også mulig å bruke 2 ts vaniljesukker istedenfor en vaniljestang. Du kan fint lage mandelmelet selv med å kjøre 100 g mandler i en miksmaster. Smelt smøret og bland med det tørre. Rør alt sammen til en deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Varm ovnen til 190 grader.

Form deigen til 4-5 cm lang halvmånefigurer – se formen på bildet over. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen i 20 minutter på 190 grader. La de avkjøle seg ett par minutter før du dypper de i melis eller sukker.

Tusen takk for oppskriften, Vera!

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *