Noe av det beste jeg vet er å bake i desember! Jeg er også veldig glad i å teste nye oppskrifter. Min tyske venninne, Vera, som lærte meg å lage tysk pizza, har nå lært meg å lage tyske julekaker. Vi hadde en bakedag hvor vi bakte både norske og tyske julekaker, som du ser på bildet under.

I dag vil jeg dele oppskriften på disse tyske julekakene, kalt vanillekipferl. De er tørre julekaker laget med mandler og smak av vanilje. Tilslutt dyppes de i sukker eller melis. Veldig gode og gøy å teste noe nytt til jul i år.

Vanillekipferl:
- 250 g hvetemel
- 100 g mandelmel
- 100 g sukker
- frø fra 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker
- 210 g smør, smeltet
- melis eller sukker til pynt
Ha hvetemel, mandelmel, sukker og frø fra vaniljestang. Det er også mulig å bruke 2 ts vaniljesukker istedenfor en vaniljestang. Du kan fint lage mandelmelet selv med å kjøre 100 g mandler i en miksmaster. Smelt smøret og bland med det tørre. Rør alt sammen til en deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Varm ovnen til 190 grader.

Form deigen til 4-5 cm lang halvmånefigurer – se formen på bildet over. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen i 20 minutter på 190 grader. La de avkjøle seg ett par minutter før du dypper de i melis eller sukker.

Tusen takk for oppskriften, Vera!
Husk å følge meg i sosiale medier 🙂
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea