Regnbuekake

//Annonse Slikkepott.no

Jeg har testet å bake en regnbuekake. Den består av 6 lag i regnbuens farger. Mellom lagene er den fylt med kremostfrosting som også dekker kaken utenpå. Den er pyntet med fargerikt strøssel. Dette gir en høy og stor kake, så her er det nok kake til mange! En perfekt kake å servere i barnebursdag eller til en annen spesiell anledning.

For å lage denne kaken brukte jeg de geniale formene fra pakken «easy layers», 6 ulike konditorfarger og fargerikt strøssel. Det har aldri vært enklere eller raskere å lage en flerlagskake enn med disse 20 cm formene. Det som gjør det så enkelt er at en steker hvert lag til kaken i en form, slik at man slipper å begynne å dele opp lagene og at de blir ujevne. Pakken inneholder 4 stk 20 cm former, slik at jeg enkelt kan steke to eller flere samtidig.

Produktpakken fra Slikkepott.no med alle produktene jeg har brukt til denne kaken, finner du her til en lavere pakkepris. 

Jeg ble inspirert av Ingrid Marie Widvey sine mål på røren til bunnene. Sjekk ut bloggen hennes her.

Vaniljekake:

til 6 lag kakebunn i 20 cm form

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen smør og sukker til det er luftig. Tilsett eggehvitene og frø fra en vaniljestang og miks videre til en luftig deig. Bruk en slikkepott til å røre inn hvetemelet med bakepulver litt etter litt, samtidig som du tilsetter melk.

Fordel deigen likt i 6 ulike skåler, ca. 325 gram i hver skål. Bruk noen dråper av en av konditorfargene i hver skål og bland sammen til ønsket farge. Da får du 6 skåler med 6 ulike farger. Jeg bruker de sterke konditorfargene fra ProGel, slik at jeg ikke trenger å bruke så mye.

Klipp ut bakepapir til å ha i bunnene på formene, og spray formfett rundt kanten. Ha deigen i formen og smør den jevnt utover. Forsett slik med de andre fargene i hver sin form. Stek bunnene (jeg fikk stekt 2 og 2 sammen) ved 160 grader på rist midt i ovnen i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.

Ferdigstekte kakebunner avkjøles på rist

Begynn å lage kremen når bunnene er avkjølt.

Kremostfrosting:

  • 300 g smør, mykt smør
  • 250 g kremost naturell
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 pk melis (a 500g)
  • 4 ss helmelk
  • fargerikt strøssel

Ha mykt smør og kremost i en bolle og visp sammen med en håndmikser. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin til å lage denne kremen. Ha i vaniljesukker og tilsett melis litt etter litt. Tilsett melk og visp videre til en luftig og hvit krem.

Da er kaken klar til å monteres. Finn frem et kakefat som du vil kaken skal serveres på.


Begynn med å legge den lilla bunnen i midten av kakefatet. Smør et lag med krem over bunnen og legg på den blå bunnen. Fortsett slik med deretter grønn, gul, oransje og tilslutt rød bunn. Pass på at bunnene ligger jevnt oppå hverandre.

Bruk gjerne en palettkniv til å smøre kremen jevnt utenpå kaken. Pass på å dekke mellomrommene mellom kakebunnene med krem. Strø over fargerikt strøssel og sett kaken i kjøleskapet frem til servering.

Overrask gjestene dine med en regnbue på innsiden! Slik ser kaken ut når du skjærer i den.


Ønsker dere alle en strålende helg!

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *