Crunchy peanøttkjeks

Jeg har prøvd meg på noen crunchy kjeks med peanøtter, sjokolade og cornflakes (ja du leste riktig). Cornflakes har jeg aldri bakt med i kjeks før, men jeg synes det ble godt og gjorde kjeksene mer crunchy. Jeg er liker godt av kombinasjonen av søtt og salt, og det er jo også disse kjeksene!

Skal du bake til helgen? Her er oppskriften :-)

Crunchy peanøttkjeks:

12 stk

  • 125 g smør, romtempterert
  • 75 g brunt sukker
  • 125 g sukker
  • 1 egg
  • 150 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts natron
  • 3 ss peanøttsmør
  • 100 g mørk sjokolade, grovt hakket
  • 40 g peanøtter, grovt hakket
  • 30 g cornflakes, grovt knust

Varm ovnen til 180 grader.

Visp sammen sukker, brunt sukker og mykt smør i en bolle. Rør inn egget.

Tilsett hvetemel, salt og natron. Rør inn peanøttsmør. Hakk sjokolade og peanøtter i biter og knus corn flakes grovt. Bland så inn i kjeksdeigen.

Form kjeksdeigen til like store kuler. Legg kulene med litt mellomrom på et stekebrett med bakepapir.

Stek ved 180 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist. Oppbevar i en tett boks.

Hva pleier du å ha i kjeksene dine?

Sjekk ut flere av mine kjeks-oppskrifter HER :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *