Havrefletter

Nå i påskeferien er det sikkert mange som har bedre tid til å bake litt og i dag vil jeg dele denne oppskriften på gode rundstykker til påskefrokosten. Disse havreflettene, som jeg valgte å kalle de, er bakt med mye havremel og cottage cheese. Osten gjør rundtykkene ekstra saftige, men du merker egentlig ikke at det er i deigen etter elting og steking.

Nå har jeg fryseren full av disse herlige havreflettene til gode påskefrokoster denne uken. Jeg har også begynt å filme mer på kjøkkenet når jeg baker. Se video steg for steg av hvordan jeg bakte disse rundstykkene på min Insta-story nå. Legg til @mylittlekitchenthea :-)

Havrefletter med cottage cheese:

18 stk

  • 50 g smør, smeltet
  • 5 dl melk
  • 1 pk tørrgjær/50 g fersk gjær
  • 200 g cottage cheese
  • 7 dl havremel (ca. 9 dl havregryn før de males i blender)
  • 8 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg til pensling
  • havregryn til pynt

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm til 37 grader, hell væsken i en bakebolle og rør ut gjæren. Jeg bruker en kjøkkenmaskin for å lage deigen.

Ha først i cottage cheese, malte havregryn og salt. Tilsett hvetemel litt etter litt mens maskinen går. Elt deigen godt sammen i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin til den slipper kanten på bollen.

Hev deigen under et kjøkkenhåndkle i rundt 1 time til den er cirka dobbelt så stor.

Når deigen er ferdig hevet, ha deigen på et bakebord med litt mel og del i 18 cirka like store biter. Del deretter hver bit i 3 nye biter, rull til pølser og flett sammen. Du kan selvfølgelig bare trille de til vanlige runde rundstykker også, men i dag ville jeg gjøre litt ekstra ut av baksten.

Legg de ferdige fletterundstykkene på et stekebrett med bakepapir.

La rundstykker heve under et kjøkkenhåndkle i cirka 15 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og strø valmuefrø på toppen.

Stek rundstykkene ved 200 grader i 12-15 minutter til de får farge på toppen.

Avkjøl på rist. Når rundstykkene er avkjølt kan fint fryses ned.

Luftige og smakfulle rundstykker med cottage cheese! Server med godt pålegg og du har en herlig frokost eller lunsj.

Ønsker dere en strålende påske!

Sjekk ut flererundstykker HER :-)

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *