Havrekjeks med sjokoladebiter

Nå i påsken er det sikkert mange som skal ut på tur i skog og mark. Da er det fint å ha med litt ekstra energi i sekken.

I dag har jeg bakt havrekjeks med sjokoladebiter til påskeferien. Havrekjeks lager du enkelt selv! Da vet du også akkurat hva de inneholder.

Jeg har også laget en liten bakevideo på Instagram i dag. Se video steg for steg av hvordan jeg bakte disse kjeksene på min Insta-story nå. Legg til @mylittlekitchenthea :-)

Havrekjeks: 

36 stk

  • 250 g lettkokte havregryn
  • 2,5 dl melk
  • 125 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss hjortetakksalt/hornsalt
  • 1/4 ts salt
  • 100 g mørk/melkesjokolade

Utstyr:

  • kjevle
  • 6,5 cm i diameter rund utstikker / glass

Ha havregrynene i en bolle. Varm opp melken og hell over grynene. Sett dette kaldt i noen timer, eller over natten.

Neste dag, sett ovnen på 250 grader. Smelt smøret og tilsett det i grynene. Bland sammen mel, sukker, hjortetakksalt og salt. Tilsett i grynblandingen og bland deigen godt sammen. Ha tilslutt i hakket sjokolade i deigen og press sammen med hendene til en fast deig.

Kjevle ut deigen til en 0,5 cm tykk leiv og trykk ut kjeksene med en utstikker. Eventuelt kan du bruke et glass til å trykke ut kjeksene.

Legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir og stek ved 250 grader i 8-10 minutter til de får en gyllen farge rundt kanten.

Avkjøl kjeksene på rist. Når de er avkjølt oppbevares de i en tett boks i romtemperatur.

Herlige havrekjeks med sjokolade – perfekt å ha med på tur i påskeferien :-)

Ønsker dere alle en strålende påskeuke :-)

Sjekk ut mer bakst til påske HER!

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *