Kanelsnurrer med svensk perlesukker

Annonse – Dansukker 

I dag har jeg testet noe helt nytt! Jeg har bakt med svensk perlesukker for første gang. Det svenske perlesukkeret ble nylig lansert av Dansukker i Norge og er hvitt sammenlignet med det mer gjennomsiktige vi har hatt i Norge så lenge jeg kan huske. Skikkelig fint å pynte søt gjærbakst med!

Jeg ville lage noe godt til helgen og valget falt på store, saftige kanelsnurrer. Det slår aldri feil og det svenske perlesukkeret på toppen ble virkelig prikken over i-en. Ikke bare er det dekorativt, men det gir også en ekstra «crunsh» til bollene.

Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage disse bollene.

Her er oppskriften, og video av hvordan jeg bakte disse kan du se på min Insta-story @mylittlekitchenthea nå :-)

Kanelsnurrer med svensk perlesukker:

16 stk

  • 3 dl melk
  • 50 g gjær / 1 pose tørrgjær
  • 550g hvetemel
  • 75 g sukker fra Dansukker
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 75 g smør i terninger
  • 1 egg til pensling
  • Svensk perlesukker fra Dansukker til pynt

Fyll:

  • 100 g smør, romtemperatur
  • 3 ts kanel
  • 3 ss sukker fra Dansukker
Her er alt du trenger for å lage kanelsnurrene.

Begynn med å lage deigen:

Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i melken. Ha i bakebollen til kjøkkenmaskinen og rør inn sukker og mel. Tilsett deretter eggene og rør godt inn. Ha i smøret i terninger og elt i maskinen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra sidene i bollen.

Dekk bollen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå til heving i ca. 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet:

Rør sammen romtemperert smør med kanel og sukker. Dersom du har glemt å sette ut smøret, kan det myknes opp på lav varme i mikrobølgeovnen.

Når deigen er ferdig hevet, kjevl den ut til et stort rektangel og smør fyllet utover halve.

Brett deretter den usmurte delen over den smurte, slik at de ligger oppå hverandre som på bildet. Skjær deretter i 16 cirka like store deler.

Deretter skal det snurres som på bildene over:

  1. Ta en en og del nesten hele i to igjen, bortsett fra 2 cm på toppen.
  2. Tvinn de to delene rundt hverandre og snurr tilslutt hele litt til.
  3. Begynn i enden og rull sammen til en bolle.
  4. Ferdig kanelsnurr med enden gjemt på undersiden

Legg de ferdigsnurrede bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle deretter med sammenvispet egg og strø deretter det svenske perlesukkeret på toppen av bollene.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått en fin farge på toppen.

Avkjøl på rist. Jeg liker de aller best når de er halvveis avkjølt rett fra ovnen.

Bollene kan også fint fryses ned når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Store og luftige kanelsnurrer med svensk perlesukker – perfekt til helgen!

Sjekk ut Dansukker.no for mer bakeinspirasjon :-)

-Thea

4 kommentarer

  1. Heihvor har du kjøpt svensk perlesukker?

  2. Ser så lekkert ut! Dette skal jeg prøve i dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *