Peanøttsnurrer med sjokolade

I dag har jeg testet å ha et nytt fyll i de vanlige skillingsbollene!

Jeg har aldri pleid å spise peanøttsmør, men i det siste har jeg fått øyne opp for det. Derfor ville jeg prøve å lage boller med peanøttsmør og sjokoladebiter. En ypperlig kombinasjon i mine øyne. Resultatet ble saftige og gode peanøttsnurrer. Til servering hadde jeg over litt smeltet sjokolade og hakkede peanøtter. Det ble kjempegodt!!

Peanøttsnurrer med sjokolade:

18 stk

  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • cirka 1 liter hvetemel
  • 175 g peanøttsmør, romtemperert
  • 100 g sjokoladeknapper
  • 1 egg til pensling

Til pynt:

  • smeltet sjokolade
  • hakkede peanøtter

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett i sukker og kardemomme. Ha i mel og bland alt sammen til en deig. Elt deigen i 15 minutter i kjøkkenmaskinen. Sett deigen til heving og la en heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut til et stort rektangel. Smør peanøttsmøret utover deigen og strø deretter sjokoladeknapper jevnt utover.

Rull deigen sammen til en pølse og del den i cirka 18 like store deler. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter. Pensle dem med egg før steking.

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og fine på toppen. Avkjøl bollene på rist.

Bollene kan også fint fryses ned i plastposer, når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.


Til servering hadde jeg over litt smeltet sjokolade og hakkede peanøtter. Det ble kjempegodt synes jeg og en ny bollefavoritt :-)

Sjekk ut flere av mine bolloppskrifter HER!

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *