Karamellpopcorn med havsalt

Annonse – Dansukker 

Karamellpopcorn er supert snacks til filmkveld i helgen!

Popcornet er dekket med hjemmelaget karamell og drysset med havsalt. Det gir knasende godt popcorn med kombinasjonen av søtt og salt. Karamellen lager jeg enkelt med brunt sukker og lys sirup fra Dansukker. Sirupen på flaske er helt genial – så mye enklere å bruke uten kliss og søl. Denne spennende vrien på popcorn har blitt en skikkelig favoritt hjemme hos meg.

Her er oppskriften, og video av hvordan jeg lager popcornet kan du se på min Insta-story @mylittlekitchenthea nå :-)

Karamellpopcorn:

  • 100 g ferdig poppet popcorn (1 pose mikropopcorn)
  • 180 g smør
  • 180 g brunt sukker fra Dansukker
  • 120 g lys sirup fra Dansukker
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • havsalt

Utstyr:

  • tykkbunnet kjele
  • sukkertermometer
Alt du trenger for å lage karamellpopcorn til helgen.

Begynn med å poppe popcorn og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Fjern de upoppede kornene.

Sett ovnen på 170 grader.

Ha smør, brunt sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme til 135 grader. Bruk et sukkertermometer til å følge med på varmen. Når karamellen når 135 grader, ta kjelen bort fra platen. Rør deretter inn natron og vaniljeekstrakt. Da endrer karamellen litt farge og blir lysere.

Hell deretter karamellen over popcornet og bruk to skjeer til å dekke karamellen rundt popcornet. Det gjør ikke noe om ikke alt er dekket, for nå skal det inn i ovnen.

Stek i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter. Når det har vært i ovnen er det mye enklere å dekke popcornet med karamellen. Jeg bruker 2 skjeer til å snu og vende popcornet til det er dekket. Strø deretter over havsalt.

La karamellpopcornet stå på kjøkkenbenken å stivne. Brekk deretter popcornet fra hverandre og det er klart til servering. Oppbevar i tett boks.

Da er jeg klar for filmkveld i helgen med dette herlige karamellpopcornet!

Sjekk ut Dansukker.no for mer bakeinspirasjon :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *