Vaniljeiskake

Iskaker er alltid like populære. Denne vaniljeiskaken serverte jeg i et bursdagsbesøk hvor den ble tatt veldig godt i mot og forsvant raskt. Det er alltid kjekt!

Kaken består av mandelbunn og deilig vaniljeis laget med frø fra vaniljestang. Da blir isen aller best! Denne passer til de aller fleste anledninger, og er perfekt å server på 17. mai. En idé da kan være å pynte med bær i det norske flagget 🙂

Denne oppskriften lages helt uten iskremmaskin og passer godt i en 24 cm springform.

Mandelbunn:

  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 4 eggehviter

Vaniljeis:

  • 3 egg + 2 eggeplommer
  • 230 g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte

Start med å lage bunnen:

Ha mandlene i en blender og kjør til de begynner å bli malte men har litt biter igjen. Bland melis med de knuste mandlene. Stivpisk eggehvitene. Rør de knuste mandlene med melis inn i eggehvitene. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og spray den med formfett. Hell røren i formen. Stek ved 160 grader i cirka 30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen.

Når bunnen er avkjølt lager du isen:

Ha 3 egg og 2 eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang i en bolle. Kok opp vann i en kjele og hold bollen over. Visp til eggedosis, mens bollen varmes opp fra dampen fra vannet.

Pisk kremfløten til krem og bland kremen med eggedosis. Hell isen over bunnen i formen.

Sett kaken i frysen til isen stivner, 4-6 timer, og oppbevar den i fryseren til servering. Iskaken bør tas ut av fryseres 15 minutter før den skal spises.

Hold en kniv under varmt vann og skjær rundt kanten av formen. Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat. Så er det bare å servere denne herlige dessertiskaken.

Like før servering strødde jeg over litt strøssel til pynt. En herlig iskake som falt i smak hos alle gjestene 🙂

Ønsker dere alle en fin uke og en strålende 17. mai!

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *