Smuldrepai med blåbær

//Annonse – annonselenker

I dag deler jeg oppskriften på en enkel og sommerlig dessert: smuldrepai med blåbær. En nydelig sommerdessert du kan lage med bærene du har tilgjengelig enten i fryseren eller i hagen. Denne desserten smaker aller best varm, rett fra ovnen og servert med vaniljeis. Om du vil gjøre den klar i god tid før servering, kan den fint lages helt klar for steking og oppbevares i kjøleskapet frem til den skal stekes og serveres.

Du kan bruke både selvplukkede blåbær eller kjøpte, ferske eller fryste. Om du bruker fryste blåbær rett fra fryseren, øker steketiden litt (se fremgangsmåten under).

Jeg brukte kun sukker i smuldremassen, men om du ønsker den søtere kan du røre inn sukker i bærene også før du har de i paiformen.

 

Smuldrepai med blåbær:

24 cm rund paiform

  • 400 g blåbær (ferske eller fryste)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn (lettkokt type)
  • 3 ss sukker
  • 100 g kaldt smør, i terninger

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Ha blåbærene i en paiform eller annen ildfast form. Jeg er stor fan av Le Creuset og brukte en av deres 24 cm store paiformer.

Ha mel, havregryn, sukker og terninger med kaldt smør i en bolle. Bruk hendene til å smuldre smøret inn i det tørre til en jevn smuldrete masse. Fordel massen utover bærene i paiformen og desserten er klar for steking.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, til deigen på toppen har fått en tydelig gyllen farge og blåbærsaften bobler langs kanten. Dette er tegnet på at den er klar.

Dersom du bruker ferske bær kan det være den er ferdig etter 20 minutter, mens med frosne blåbær tar det gjerne litt lengre tid før saften bobler langs kantene og er klar, nærmere 25 minutter.

Server varm, rett fra ovnen. Denne desserten er perfekt å servere med vaniljeis.


Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

Ønsker dere alle en fin uke videre!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *