Gelégodteri med sitronsmak

Annonse – Dansukker 

Jeg fikk lyst å lage noe godt til helgen, og resultatet ble dette gelégodteriet med sitronsmak. Gelébitene dypper jeg i finkornet sukker fra Dansukker, slik at de ikke blir klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet synes jeg.

Geléen må stivne i noen timer eller stå over natten. Derfor er det supert å koke den opp torsdag eller fredag, la den stivne over natten og deretter dyppe i det finkornede sukkeret før servering i helgen. Gøy med hjemmelaget godteri til helgekosen!

Her er oppskriften, og video av hvordan jeg lager disse godbitene kan du se på min Insta-story @mylittlekitchenthea nå 🙂

Ønsker du å lage godteriet med en annen smak enn sitron, se tips lengre nede i blogginnlegget.

Gelégodteri med sitronsmak:

  • 500 g sukker fra Dansukker
  • 2 dl vann
  • 60 g gelatinpulver
  • 12 g sitronsyrepulver
  • 4-5 dråper sitronessens
  • noen dråper gul konditorfarge
  • 2 dl finkornet sukker fra Dansukker

Utstyr:

  • en cirka 26×22 cm form
  • en tykkbunnet kjele
Alt du trenger for å lage gelégodt til helgen

Rør sammen vanlig sukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp 1 dl varmt vann og rør ut gelatinpulveret i dette til det er løst opp. Ha gelatinen i sukkerlaken og tilsett deretter sitronsyrepulveret og sitronessensen. Tilslutt ha i none dråper konditorfarge til du får den fargen du vil ha.

Hell i en form kledd med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. La geléen deretter stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag, skjær opp geléen i ruter med en stor kniv. Dekk deretter hver bit med finkornet sukker slik at de ikke er klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet.


Da er gelégoderiet med sitronsmak ferdig. Oppbevar på lufttett glass.

Tips! 

Om du vil lage dette gelégodteriet med annen smak, erstatter du bare sitronessensen med annen essens f.eks. bringebær, blåbær, pære eller mango. I tillegg kan du da tilpasse konditorfargen etter smaken du velger, f.eks. rosa konditorfarge ved bringebærsmak 🙂

Dette ble skikkelig godt! Nå er jeg klar for helgen med hjemmelaget gelégodteriet med sitronsmak.

Sjekk ut Dansukker.no for mer bakeinspirasjon 🙂

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *