Black Forest Cake

//inneholder annonselenker

Min tyske venninne, Vera, har allerede lært meg å lage flere tyske favoritter som flammkuchen, zimtsterne og vanillekipferl. Denne gangen har vi bakt «schwarzwälder kirschtorte» eller «black forest cake» på engelsk.

Dette er en skikkelig festkake og Vera forteller at den ofte bakes til bursdager, konfirmasjoner eller andre spesielle anledninger. Den består av sjokoladesukkerbrød dynket i litt kirsebærbrennevin, kirsebærkompott og masse krem. Jeg tror dette må være en av de beste kremkakene jeg har smakt. Den er skikkelig smakfull og samtidig lett og luftig. Anbefales!

Du kan bruke kirsebærene fra kompotten eller ferske kirsebær til å pynte kaken. I dette blogginnlegget vises bilder av begge versjonene 🙂

Kirsebærbrennevin eller «kirschwasser» gir kaken en god smak og det lille ekstra. Den jeg brukte er kjøpt i Tyskland, men lignende fåes kjøpt i Norge.

Oppskriften passer fint til en 24 cm springform.

Black Forest Cake

Sukkerbrødet:

 • 5 egg
 • 180 g sukker
 • 125 g hvetemel
 • 15 g bakekakao
 • 50 g maisstivelse
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

Fyll:

 • 1 dl kirsebærbrennevin (Kirschwasser)
 • 200 g kirsebærkompott (ferdigkjøpt)

Krem:

 • 800 g kremfløte
 • 40 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker

Dekorasjon:

 • 50 g revet sjokolade
 • Kirsebær til pynt (jeg brukte noen av kirsebærene fra kompotten, men enda bedre med ferske om du har det)

Bakeutstyr jeg bruker til denne kaken:

Sett ovnen på 180 grader, over-og undervarme.

Begynn med å lage sukkerbrødet:

Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle og eggeplommene i en annen. Visp halvparten av sukkeret med eggehvitene til stiv marengs. Visp resten av sukkeret med eggeplommene til luftig. Vend deretter marengsen inn i den luftige eggeplomme-massen med en slikkepott.

Bland deretter sammen hvetemel, bakekakao, maisstivelse, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det tørre over røren i bollen og vend inn med en slikkepott til du får en glatt røre uten klumper.

Hell røren i en ca. 24 cm stor springform med bakepapir i bunn. Kantene i formen trenger ikke smøres. Stek bunnen ved 180 grader midt i ovnen på rist i ca. 25 minutter. Etter steking fjern ringen på springformen først og når bunnen har avkjølt seg litt, legg den over på en rist til den er helt avkjølt.

Montering:

Når sukkerbrødet er avkjølt, bruk en stor kniv til å dele det i 3 cirka like store bunner. Legg en av bunnene på et kakefat.

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker til du får krem.

Dynk først bunnen på kakefatet med noen spiseskjeer kirsebærbrennevin. Smør et lag med halvparten av kirsebærkompotten (både saus og bær) utover bunnen og ha deretter et lag krem over. Legg så neste bunn på toppen, dynk den med noen spiseskjeer kirsebærbrennevin og ha på et lag med krem. Legg tilslutt den siste bunnen på toppen av kaken og trykk lett på kaken slik at lagene henger sammen.

Videre bruker jeg en palettkniv til å dekke hele kaken med et lag krem, som vist på bildet over. Spar litt krem til pynt på toppen.Pynting:

Strø revet sjokolade over kaken.

Deretter hadde jeg resten av kremen i en sprøytepose med en 1M-tipp og lagde kremtopper på toppen av kaken. Tilslutt pyntet jeg med kirsebær fra kompotten. Her blir det enda bedre å bruke ferske kirsebær om du har det 🙂

Da er kaken ferdig. Oppbevar kaken tildekket i kjøleskapet til den skal spises. Den kan fint stå over natten, den blir egentlig bare bedre av å stå litt.


Tusen takk for oppskriften, Vera 🙂

Denne skal jeg definitivt bake flere ganger!

Husk å følge meg i sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

2 kommentarer

 1. Sharyn Paulsen

  Hei.Hvir kan jeg kjøpe kirsebærbrennevin (Kirschwasser)?Takk

  1. Jeg tror du finner kirsebærbrennevin/likør på vinmonopolet i Norge 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *