Sjokoladecupcakes med marengstopping

Annonse – Dansukker 

Jeg ville lage skikkelig gode og saftige sjokoladecupcakes til helgen og resultatet ble disse godbitene pyntet med luftig marengstopping.

Jeg bruker brunt sukker fra Dansukker ettersom det både er mer smakfullt og har en litt karamellaktig smak sammenlignet med hvitt sukker. Det gir en god smak som passer godt sammen med sjokoladesmaken i cupcakene.

Istedenfor smørkrem lagde jeg en luftig marengstopping med melis fra Dansukker. Den pyntet jeg cupcakene med og deretter brukte jeg en creme brûlée brenner til å gi marengsen litt farge på toppen og fremheve mønsteret i toppingen.

Sjokoladecupcakes:

6-8 stk

  • 1 egg, romtemperert
  • 1 dl brunt sukker fra Dansukker
  • 2 ss bakekakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 25 g smør, smeltet
  • 0,5 dl melk
  • 50 g mørk sjokolade, hakket i biter

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og brunt sukker til eggedosis. Rør deretter inn bakekakao og bakepulver, og ha i hvetemel. Bland i smeltet smør og melk. Tilslutt, ha sjokoladebiter i røren.

Fordel røren i muffinsformer og bruk gjerne et muffinsbrett til steking, slik at de ikke flyter utover. Stek ved 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Når cupcakene er avkjølte, kan du begynne å lage marengstoppingen.

Marengstopping:

  • 1 eggehvite, romtemperert
  • 60 g melis fra Dansukker
  • 2 dråper sitronsaft

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe marengsen.

Ha eggehvite og sitrondråper i en bolle og visp til hvitt skum. Tilsett deretter melisen litt etter litt, og visp til stiv marengs.

Ha deretter marengsen i en sprøytepose med en tipp (for eksempel en 1M-tipp) for å pynte cupcakene. Det er også mulig å bruke en skje og smøre marengsen på toppen av cupcakene.

Tilslutt brukte jeg en creme brûlée brenner til å gi marengsen litt farge på toppen. Dette er helt valgfritt, og du kan fint beholde marengsen hvit også :-)

Da er det bare å servere de luftige sjokoladecupcakene med marengstopping.

Oppbevar tildekket i kjøleskap.

Du finner mer bakeinspirasjon på Dansukker.no :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *