Sprøe søtpotetfries

Jeg er stor fan av søtpotetfries! Det er supergodt som snacks og som tilbehør til en rekke middager.

Denne oppskriften gir sprøe og gode fries. Server søtpotetfriesene varme og nystekte  – da smaker de aller best!

Søtpotetfries:

  • ca. 400 g søtpotet
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss maisena
  • 2 ts havsalt

Fjern skallet fra søtpoteten og skjær opp i biter. Du kan velge om du vil lage tynne fries eller tykkere.

For at søtpotetfries skal bli sprøe er det viktig at bitene ligger i kaldt vann i minst 30 minutter eller over natten.

Ha deretter søtpotetbitene i en plastpose sammen med olje, maisena og salt. Snurr toppen av posen sammen slik at det er mye luft i posen. Vend posen frem og tilbake slik at alle bitene blir dekket med olje og maisena. Det skal ikke være hvitt maisenapulver på søtpoteten, da må du tilsette litt mer olje.

Plasser alle søtpotetfriesene med litt mellomrom mellom hver på et stekebrett med bakepapir.

Stek ved 210 grader varmluft med grillelement i cirka 15  minutter til de er godt stekt og sprøe på utsiden.

Server varme og nystekte  – da smaker de aller best!

De er supergode som snacks alene eller som tilbehør til en rekke middager.

Ha en fin søndag alle sammen!

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *