Sjokoladebananbrød

Dagens fristelse er et saftig sjokoladebananbrød med sjokoladebiter.

Jeg er glad i å bake med banan – det gir en så god og søt smak på baksten. Dette bananbrødet er perfekt å slenge sammen om du har overmodne bananer på kjøkkenbenken.

Bananbrødet smaker aller best varmt og nystekt :-)

Oppskriften passer til en brødform som rommer cirka 1 liter.

Sjokoladebananbrød:

1 stk

  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ss bakekakao
  • 2 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 100 g smør, smeltet
  • 0,5 dl melk
  • 2 store bananer
  • 100 g mørk sjokolade

Forvarm ovnen til 180 grader.

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, bakekakao, bakepulver og salt og rør inn i eggedosisen.  Tilsett smeltet smør og melk. Mos bananene med en gaffel og ha i røren. Hakk sjokoladen i biter og bland inn i røren.

Hell røren over i en 1 liters brødform kledd med bakepapir. Stek på nederste rille ved 180 grader i cirka 55 minutter, til bananbrødet er gjennomstekt. Du kan teste om kaken er ferdigstekt ved å stikke en metallpinne ned i den, kommer den ut ren er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

Bananbrødet smaker fantastisk godt varmt og nystekt. Kaken kan også fint fryses ned.

Ønsker dere alle en fin uke! Flere oppskrifter med banan finner du HER :-)

Husk å følge for mer inspirasjon:

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

2 kommentarer

  1. Jag bakte denne i går, å den ble veldig vellykket. Jeg hadde veldig lyst til å smake, men dessverre opererte jeg bort mandlene for et par dager siden, så jeg kan ikke spise annet enn is og suppe… (hehe) Ser veldig frem til å smake den når sårene har grodd takk for fin oppskrift!

    1. Hei Eline! Så kjekt å høre at kaken ble vellykket.
      God bedring og håper bananbrødet faller i smak når du får smakt på den :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *