Fine eltefrie rundstykker

Jeg har tidligere delt flere oppskrifter på eltefrie rundstykker. Det er så enkelt å lage og bli kjempegodt! Sprø skorpe og myke inni…mmmm.

I dag deler jeg oppskriften på fine eltefrie rundstykker. Jeg rører sammen ingrediensene om kvelden, lar deigen stå å heve over natten og så steker jeg rundstykkene om morgenen.

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost! Disse er veldig populær helgefrokost hjemme hos meg 🙂

Fine eltefrie rundstykker:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 10 dl kaldt vann

Slik gjør du:

Ha begge mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og rør alt godt sammen. Sett lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

Neste morgen, sett ovnen på 250 grader. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen. Bruk en deigskraper og vend deigen litt i hvetemelet. Del deigen opp i cirka 20 biter ved hjelp av deigskraperen. Legg rundstykkene på et bakepapir med det samme de er delt opp i biter. Deigen er såpass klissete at de lett setter seg fast i underlaget.

Stek i ca. 20  minutter, til rundstykkene er ferdig stekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost!

Tips! Rundstykkene kan fint fryses ned og tas opp når man får lyst på en god frokost eller trenger matpakke til skole eller jobb. 

Husk å følge meg på:

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *