Hjemmelaget sjokoladepudding

Sjokoladepudding er en populær dessert, spesielt blant barn kanskje. Denne har jeg som oftest fått servert ferdigkjøpt, men i dag ville jeg teste å lage den selv fra bunnen – hjemmelaget sjokoladepudding! Den ble veldig god synes jeg, og mye bedre enn ferdigkjøpt.

Dette er en superenkel oppskrift på sjokoladepudding med kun 5 ingredienser. En herlig dessert som er perfekt å servere i barnebursdag, som dessert i middagsbesøk osv.

Pynt gjerne pudding med vispet krem og bær om du vil pynte den opp litt. Den smaker godt servert med vaniljesaus eller fløte.

Denne oppskriften passer til en 1 liters form. Jeg brukte en ringform, men du kan også f.eks. bruke en brødform. Den kan også være fin å servers i porsjonsstørrelser.

Sjokoladepudding:

  • 5 ss bakekakao
  • 6 ss sukker
  • 65 g maisenamel
  • 1 liter helmelk
  • 1 ss vaniljesukker

Forslag til tilbehør:

  • krem
  • vaniljesaus
  • friske bær

Tips!

Jeg brukte bakekakao og det ga en mørkere sjokoladesmak. Om du ønsker mildere sjokoladesmak kan du bruke mindre bakekakao oppskriften sier, eller eventuelt et annet sjokoladepulver. 

Rør sammen i kjelen. Dette er før massen tykner.

Bland sammen bakekakao, sukker, maisena og kald melk i en kjele. Kok opp og la blanding småkoke flere minutter til den tykner. Det er viktig at du rører i kjele hele tiden under kokingen.  Tilsett vaniljesukker for litt mer smak og rør inn. Når blandingen har tyknet er den ferdig.

Skyll formen under kaldt vann like før du heller den varme blandingen oppi. Dette gjør at puddingen blir lettere å få ut av formen når den har stivnet :-)

Slå bunnen av formen litt ned i bordet for å få ut luftbobler. Sett deretter puddingen kaldt i 3-5 timer til den har stivnet.

Rett før servering: Sørg form at toppen av puddingen er løs fra kanten rundt formen. Snu deretter formen opp ned på en tallerken og slå lett på formen til puddingen kommer helt ut. Den kan dekoreres med vispet krem og bær. Server gjerne servert med vaniljesaus eller fløte.

Sjokoladepudding servert med vaniljesaus

Ønsker dere alle en strålende uke :-)

Husk å følge mine sosiale medier for mer inspirasjon :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *