Kaiserschmarrn med plommekompott

I dag deler jeg oppskriften på mitt favorittdessert fra Østerrike. Kaiserschmarrn er en tykk pannekake som hakkes opp i mindre biter og serveres gjerne med plommekompott. Derfor er denne perfekt å lage om høsten når plommene blir modne!

Dette en kjent og populær dessert i Wien og serveres blant annet på kjente Café Central. I Wien lærte min østerrikske venninne, Raphaela, meg å lage Kaiserschmarrn – og ikke minst å uttale navnet på den tradisjonelle desserten. Det tok 2 uker før hun var helt fornøyd med uttalen min :-)

Kaiserschmarrn lages ofte med rosiner. Jeg foretrekker den uten rosiner, servert med plommekompott.

Dette er min østerrikske venninne, Raphaela, sin oppskrift på den velkjente østerrikske desserten.

Kaiserschmarrn:

  • 4 egg, skill eggehvitene og eggeplommene
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss smør til steking
  • 1-2 ss sukker til karamellisering

Sett ovnen på 180 grader.

Skill eggene, og ha eggehvite og eggeplommene i hver sin bakebolle.

Rør inn melk med eggeplommene og tilsett deretter vaniljesukker, salt og hvetemel. Rør sammen til en jevn røre.

Stivpisk deretter eggehvitene med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin. Bland de stive eggehvitene inn i røren med eggeplommene.

Hell røren i en ildfastform med bakepapir i og stek ved 180 grader i 8-10 minutter til den er gyllen på toppen.

Mens pannekaken står i ovnen, lager vi plommekompotten.

Plommekompott:

  • 300 g plommer, uten stein
  • 75 g sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 1,5 dl tørr rødvin

Ha alle ingrediensene til plommekompotten i en kjele og varm opp på middels varme. Småkok til plommene faller fra hverandre og mister farge.

Når pannekakerøre er ferdig stekt i ovnen, ha den oppi en varm stekepanne med smør og bruk en stekespade til å dele pannekaken i mindre biter.

Ha sukker over pannekakebitene og stek på middels varme til sukkeret karamelliserer seg. Da er kaiserschmarrn ferdig!

Server desserten varm og toppet med den varme plommekompotten. Ha gjerne et melisdryss på toppen også.

Det ser kanskje litt rart ut på bildene med opphakket pannekake, men jeg lover: det smaker bedre enn det ser ut :-)

Min favorittdessert fra Østerriket :-)

Tusen takk for oppskriften, Raphaela!

Ønsker dere alle en strålende uke.

Husk å følge mine sosiale medier for mer inspirasjon :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *