Rosinboller

Dagens oppskrift er rosinboller.

Jeg er personlig ingen fan av rosiner. Derfor har det blitt sånn at jeg nesten aldri baker med denne ingrediensen.

Men, etter å ha lest sjokkerende statistikk om at flere nordmenn velger rosinbolle over hvetebolle, skjønte jeg at jeg måtte ta grep.

Så her kommer oppskriften på rosinboller, etter 8 år med denne matbloggen. Bedre sent enn aldri.

Bollene er godkjent av rosin-elskende bekjente. Håper de faller i smak :-)

Jeg bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage bolledeigen.

Rosinboller:

20 stk

  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • cirka 1 liter hvetemel
  • 100 g rosiner

Smelt smør i en kjele, ha i melk og vann, og varm til 37 grader. Rør gjæren ut i væsken og hell den over i en bakebolle. Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i melet litt etter litt og elt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kanten på bollen (10-15 min). Det er om å gjøre og ikke bruke så mye mel i deigen. Tilsett rosinene mot slutten av eltetiden, og pass på at de blir jevnt fordelt.

Sett deigen til heving under et kjøkkenhåndkle og la den heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter. Pensle dem med egg før steking.

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og fine på toppen. Avkjøl bollene på rist.

Server bollene halvvarme og nystekte.

Bollene kan også fint fryses ned i plastposer, når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Ønsker dere alle en strålende uke :-)

Husk å følge mine sosiale medier for mer inspirasjon :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *