Jeg ville teste å lage fylte kjeks og da ble det selvfølgelig min favoritt! Jeg er veldig glad i sjokolade, så da måtte det blir sjokoladekjeks med sjokoladefyll.
Siden det nærmer seg jul lagde jeg stjerneformede kjeks og de ble veldig gode! Fine å gi bort som en spiselig gave også :-)

Denne oppskriften gir ca. 30 doble kjeks, kommer an på om du lager store eller små. Jeg laget en kombinasjon :-)
Kjeksdeig:
- 50 g smør, romtemperert
- 50 g sukker
- 1 lite egg eller 1/2 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss bakekakao
- 100 g hvetemel
Sjokoladefyll:
- 25 g smør, romtemperert
- 30 g melis
- 10 g bakekakao
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss melk/fløte
Utstyr:
- håndmikser eller kjøkkenmaskin
- kjevle
- utstikkere, f.eks. stjerneutstikkere
- eventuelt sprøytepose
Tips!
Om du ønsker å lage lyse kjeks med sjokoladefyll kan du bare sløyfe bakekakaoen fra kjeksdeigen.
Om du skal bruke et halvt egg i oppskriften er det enkleste å vispe sammen et egg og deretter bruke halvparten i deigen. Resten kan brukes til omelett, eggerøre osv til frokost :-)

Slik lager du kjeksene:
- Miks romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett egg og kjør på lav hastighet. Ha tilslutt i hvetemel, vaniljesukker og bakekakao. Når deigen klumper seg er den ferdig.
- Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time. Da blir deigen enklere å jobbe med.
- Sett ovnen på 180 grader. Kjevle ut deigen 5 mm tykk og trykk ut med utstikkere. Jeg brukte stjerneutstikkere. Legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir.
- Stek kjeksene ved 180 grader i 7-10 minutter. Avkjøl på rist.
Slik lager du sjokoladefyllet:
Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller med en håndmikser til å lage kremen. Visp først det myke smøret lett sammen. Bland sammen melis, bakekakao og vaniljesukker. Tilsett det tørre deretter litt etter litt og visp underveis slik at det blandes inn i smøret. Tilslutt, ha i melk/fløte mens maskinen går og kjør deretter på høy hastighet. Melken vil gjøre kremen luftigere og lysere. Deretter er kremen klar til å brukes.
Det enkleste er å bruke en sprøytepose og klippe hull på tuppen slik at du kan sprøyte kremen på kjeksene. Ha krem på halvparten av kjeksene og sette de sammen to og to. Oppbevar i tett boks.

Husk å følge meg i sosiale medier :-)
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea
Hvor lang holdbarhet har disse kjeksene? Bør de oppbevares i kjøleskap?
Bør oppbevares kjølig og i tett boks. Vil tro de holder i minst 1 uke :-)