Maismuffins

Nå i januar har jeg hatt en opprydning i bakeskuffen og der fant jeg en pakke med Polenta, maismel, som hadde lagt der i en evighet og gått ut på dato. Da ble jeg inspirert til å bake klassiske «corn muffins, eller maismuffins på norsk.

Jeg bakte salte maismuffins, men om du ønsker søte kan du tilsette 2 ss sukker. Et tips er også å bruke det du har i kjøleskapet. Jeg hadde litt rømme jeg måtte bruke opp og erstattet dermed litt av melken med rømme.

Disse er luftige, gode muffins som smaker godt servert med pålegg til lunsj og er perfekt tilbehør til supper eller salater.

Maismuffins:

12 stk

  • 160 g Polenta (maismel)
  • 160 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 90 g smør, smeltet
  • 2 dl melk (eller 1 dl melk og 1 dl rømme)
  • 2 egg
  • 100 g revet ost (kan sløyfes)

Varm ovnen til 220 grader.

Bland sammen maismel, hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.

Smelt smør, og bland med melk og egg. Bland væsken med det tørre. Ha tilslutt i revet ost.

Fordel muffinsrøren i muffinsformer, ca. 12 stk.

Stek midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Jeg brukte et muffinsbrett til steking, som gjør at muffinsene holder formen. Avkjøl på rist.

Smaker aller best nystekte og gjerne servert med smør. De er også gode med pålegg til lunsj eller som tilbehør til supper eller salater :-)

Muffinsene kan fint fryses ned.

Sjekk ut mine sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *