Halvgrov focaccia

Favorittbrødet ved siden av supper og salater. Så luftig og godt!

Denne gangen bakte jeg en halvgrov versjon og serverte den ved siden av en gulrotsuppe. Denne focaccia en er superenkel å bake og jeg baker den ofte om jeg får middag- eller lunsjbesøk siden denne er alltid like populær :-)

Jeg brukte en 25×40 cm stor langpanne til denne oppskriften.

Halvgrov focaccia:

  • 500 g hvetemel
  • 500 g sammalt hvetemel finmalt
  • 20 g salt
  • 50 g tørrgjær
  • 1 liter lunket vann
  • olivenolje til toppen
  • 1 ss havsalt

Eventuelt til å ha på toppen:

  • tomatskiver
  • løk
  • hvitløk
  • oliven
  • rosmarin
  • oregano
  • soltørkede tomater
  • fetaost

Slik gjør du:

Bland sammen mel, salt og tørrgjær.

Rør inn lunkent vann til alt er blandet, deigen skal være veldig klissete. Hev i 30 minutter.

Ha deigen i form med bakepapir, hell over olivenolje og strø på havsalt. Jeg hadde også på litt oregano og fetaost. Se liste til forslag til hva du kan ha på toppen over bildet.

Stek ved 250 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Brødet smaker aller best nystekt. Godt både som tilbehør til supper eller salater, men også servert med pålegg.

Skjærer det ofte i slike terninger om det serveres som tilbehør.

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *