Marengs med mørk sjokolade

Jeg hadde alt for mange eggehviter til overs etter et annet bakeprosjekt, så da ville jeg lage en dessert med restene. Resultatet ble disse enkle marengsene med sjokolade marmorert på toppen. De er sprøe utenpå og seige inni. Perfekt å lage disse marengsene i porsjonsstørrelser og servere til dessert :-)

Marengs med mørk sjokolade:

9 stk

Varm ovnen til 120 grader varmluft.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den stå for å avkjøle seg litt. Jeg brukte denne gode sjokoladen fra Callebaut.

Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndvisp til å lage marengsen.

Visp eggehvitene med sitronsaft til de er skummet. La maskinen gå på middels hastighet mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Visp videre til marengsen er stiv.

Fordel marengsen til ca. 9 stk på et stekebrett med bakepapir.

Ha en liten skje sjokolade på hver marengsklatt. Bruk en spisepinne, kniv eller gaffel til å blande sjokoladen med marengsen på toppen. Den skal ikke blandes inn helt, men røres lett sammen slik at det er tydelig både marengs og sjokolade – marmorert.

Stek midt i ovnen ved 120 grader varmluft i ca. 30 minutter. La marengsene stå litt i ovnen med døren på gløtt i 15 minutter.  Avkjøl på stekebrettet.

Enkle marengstopper i porsjonsstørrelser med sjokolade marmorert på toppen :-)

Sjekk ut mine sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *