Min søster bodde i USA ett år og da fikk hun øyne opp for vanlige «peanut butter cups» der borte. Vi ville lage de selv hjemme og ladge disse peanøtt- og sjokoladekoppene helt enkelt med kun to ingredienser – peanøtt og sjokolade :-)
Superenkel og god snacks!

Jeg brukte denne gode, mørke sjokoladen fra Callebaut. De har også lys sjokolade om du heller vil bruke det.
Peanut butter cups:
6-8 stk
- 100 g mørk sjokolade
- ca. 150 g peanøttsmør
- eventuelt litt havsalt til toppen
- mini muffinsformer
Slik gjør du:
- Start med å smelte sjokoladen over vannbad*.
- Sett muffinsfomene utover, ha først en skje med sjokolade i bunnen av formene.
- Ha en skje peanøttsmør i midten av formene på toppen av sjokoladen.
- Ha tilslutt en skje sjokolade på toppen og sørg for at peanøttsmøret blir dekket av sjokoladen. Strø eventuelt over litt havsalt på toppen om du vil ha litt ekstra smak.
- Sett i kjøleskapet i ca. 1 time til sjokoladen er stivnet og de er ferdige. Fjern eventuelt muffinspapiret fra alle peanøtt- og sjokoladekoppene.
- Oppbevar kjølig.
*Tips: Hvordan smelte sjokolade over vannbad?
Kok opp litt vann i en kjele og ta den bort fra platen. Sett en metallbolle oppi kjelen. Bollen må dekke hele kjelen (slik at ikke vanndamp stiger opp), men må ikke være borti vannet i bunnen av kjelen. Ha sjokoladen i bollen og rør med en skje til sjokoladen er smeltet.

Herlige peanøtt- og sjokoladekopper! Så enkelt å lage selv :-)

Mer bakeinspirasjon i sosiale medier :-)
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea