Peanøtt- og sjokoladekopper

Min søster bodde i USA ett år og da fikk hun øyne opp for vanlige «peanut butter cups» der borte. Vi ville lage de selv hjemme og ladge disse peanøtt- og sjokoladekoppene helt enkelt med kun to ingredienser – peanøtt og sjokolade :-)

Superenkel og god snacks!

Jeg brukte denne gode, mørke sjokoladen fra Callebaut. De har også lys sjokolade om du heller vil bruke det.

Peanut butter cups:

6-8 stk

Slik gjør du:

  1. Start med å smelte sjokoladen over vannbad*.
  2. Sett muffinsfomene utover, ha først en skje med sjokolade i bunnen av formene.
  3. Ha en skje peanøttsmør i midten av formene på toppen av sjokoladen.
  4. Ha tilslutt en skje sjokolade på toppen og sørg for at peanøttsmøret blir dekket av sjokoladen. Strø eventuelt over litt havsalt på toppen om du vil ha litt ekstra smak.
  5. Sett i kjøleskapet i ca. 1 time til sjokoladen er stivnet og de er ferdige. Fjern eventuelt muffinspapiret fra alle peanøtt- og sjokoladekoppene.
  6. Oppbevar kjølig.

*Tips: Hvordan smelte sjokolade over vannbad?
Kok opp litt vann i en kjele og ta den bort fra platen. Sett en metallbolle oppi kjelen. Bollen må dekke hele kjelen (slik at ikke vanndamp stiger opp), men må ikke være borti vannet i bunnen av kjelen. Ha sjokoladen i bollen og rør med en skje til sjokoladen er smeltet.

Herlige peanøtt- og sjokoladekopper! Så enkelt å lage selv :-)

Enkel og god helgesnacks!

Mer bakeinspirasjon i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *