Mine lunsjfavoritter!

Det er så mye godt å lage til lunsj og i dette innlegget har jeg samlet 8 av mine lunsjfavoritter.

Håper du finner inspirasjon til å prøve noe nytt til lunsj 🙂

Smoothiebowl

Jeg er glad i en frisk start på dagen. Denne smoothiebowlen er herlig og enkel å lage om morgningen.

OPPSKRIFT: 1 skål
1/2 banan
50 g frosne jordbær
30 g frosne solbær / blåbær
Melk til ønsket konsistens

TOPPING:
1/2 banan eller 1 kiwi
Granola

SLIK GJØR DU:
Kjør alt i blender til jevn smoothie. Hell i skål og topp med kiwi, banan eller annen frukt/bær du liker. Jeg topper også med granola for litt crunsh. Peanøttsmør er også godt på.

Skive med godt pålegg 

Min «luksuslunsj» for tiden er surdeigsbrød med olivenolje, ruccola, spekeskinke, mozzarellaost og tomat, toppet med litt salt og pepper. Så godt!

Stekt egg med grønnsaker

En enkel og god lunsj er også stekte egg servert med en liten salat f.eks. spinat, tomat og agurk. Topper med olivenolje, salt og pepper.

Lomper fylt med masse godt

En annen favoritt er lomper fylt med ruccola, ost, skinke og paprika. Finnes mange gode kombinasjonen her! Jeg likte også godt lompe med banan og peanøttsmør 🙂

Linsesalat med egg 

Denne smakfulle linsesalaten pleier jeg å lage med tomat, løk, spinat, stekt egg og toppet med herlig granateple som prikken over i-en. Du kan fint bytte ut grønnsakene med dine favoritter. Herlig lunsjsalat!

Oppskriften finner du HER 🙂

Lunsjvaffel

Vafler er også super lunsj og du kan være kreativ og toppe med dine favoritter. En klassiker er vafler med grønnsaker, ost og skinke. Eller som jeg prøvde meg på her: peanøttsmør, nektarin og granateple – overraskende godt!

OPPSKRIFT: 10 stk

  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl grovt mel
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl melk
  • 2 egg
  • 1 ss smør

Ha hvetemel, grovt mel og salt. Bland sammen melk og egg. Hell væsken i melblandingen. Rør godt til det ikke er noen klumper igjen. Smelt smøret og rør det inn i røren. La røren stå en stund før du steken den, 15-30 minutter.

Varm vaffeljernet. Smør vaffeljernet med smør. Ha en liten øse røre i vaffeljernet. Stek vaflene i noen minutter til de er gyldne. Legg de ferdigstekte vaflene på en tallerk med et kjøkkenhåndkle over for å holde dem varme, mens du steker resten.

Peanøttgrøt

Havregrøt med peanøttsmør og havsalt. Det er så godt! Denne enkle og smakfulle grøten har nå blitt en favoritt til frokost og lunsj ✨

Sjekk ut oppskriften HER 🙂

Spinatpannekaker 

Jeg elsker pannekaker! Og for sunne, grønne pannekaker tilsetter jeg litt spinat i røren. Oppskriften finner du HER 🙂

Noe du fikk lyst til å prøve? 🙂 

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *