02Mine favoritt frokostrundstykker for tiden! De er perfekte å servere til helgefrokosten.
Disse er eltefrie og lages med veldig lite gjær. Du kan sette deigen i kveld på 5 minutter og steke rundstykkene i morgen tidlig ??
Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig helgefrokost eller brunsj 🙂

Eltefrie frokostrundtykker:
25 stk
- 500 g hvetemel
- 500 g sammalt rug grovmalt
- 1 ts tørrgjær
- 2 ts salt
- 50 g sesamfrø
- 100 g linfrø
- 10 dl kaldt vann
Slik gjør du:
Bland alt det tørre sammen i en stor bakebolle. Tilsett kaldt vann og rør alt godt sammen.
Sett på lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten, i romtemperatur.
Neste morgen, sett ovnen på 250 grader. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen. Bruk en deigskraper og vend deigen litt i hvetemelet. Den skal være ganske klissete. Del deigen opp i cirka 25 biter ved hjelp av deigskraperen. Legg rundstykkene på et bakepapir med det samme de er delt opp i biter.
Stek i ca. 20 minutter, til rundstykkene er ferdigstekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea