Eltefrie frokostrundstykker

02Mine favoritt frokostrundstykker for tiden! De er perfekte å servere til helgefrokosten.

Disse er eltefrie og lages med veldig lite gjær. Du kan sette deigen i kveld på 5 minutter og steke rundstykkene i morgen tidlig ??

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig helgefrokost eller brunsj 🙂

Eltefrie frokostrundtykker:

25 stk

  • 500 g hvetemel
  • 500 g sammalt rug grovmalt
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g linfrø
  • 10 dl kaldt vann

Slik gjør du:

Bland alt det tørre sammen i en stor bakebolle. Tilsett kaldt vann og rør alt godt sammen.

Sett på lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten, i romtemperatur.

Neste morgen, sett ovnen på 250 grader. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen. Bruk en deigskraper og vend deigen litt i hvetemelet. Den skal være ganske klissete. Del deigen opp i cirka 25 biter ved hjelp av deigskraperen. Legg rundstykkene på et bakepapir med det samme de er delt opp i biter.

Stek i ca. 20 minutter, til rundstykkene er ferdigstekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

Perfekte å steke rett før frokosten eller brunchen i helgen 🙂

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *