Solsikkerundstykker

Hjemmebakte rundstykker altså! En av mine favoritter å bake og jeg har alltid en pose i fryseren med rundstykker. Derfor har jeg mange ulike rundstykkeoppskrifter her på mylittlekitchen.no 🙂

I dag vil jeg dele denne oppskriften på gode solsikkerundstykker. Disse inneholder havregyn og selvfølgelig masse solsikkekjerner. Server med godt pålegg og du har en digg frokost eller lunsj!

*Om du vil lage en grovere variant kan du f.eks. ersatte halvparten av hvetemelet med grovt mel.

Solsikkerundstykker:
ca. 20 stk

  • 7 dl lunket vann
  • 50 g / 7 g gjær
  • 180 g solsikkekjerner
  • 180 g havregryn
  • 2 ts salt
  • ca. 800 g hvetemel*
  • 1 egg til pensling

Hell det lunkne vannet, ca. 37 grader i en bolle og rør ut gjæren. Tilsett solsikkefrø og havregryn. La blandingen hvile i 10 minutter.

Bland saltet i melet og ha i litt mel om gangen til deigen er fast og slipper kanten av bollen.

Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhånkle og sett den til heving et lunt sted til dobbel strørrelse, omtrent 1 time.

Ha deigen på bordet med litt mel, form den til en pølse og del i ca. 15 deler. Form til boller og rull kantene slik at de blir avlange, tynnere kanter. Legg på et stekebrett med bakepapir.

Heve under ett kjøkkenhåndkle i 30 minuuter. Sett ovnen på 250 grader.

Pensle bollene med egg før steking. Du kan også strø litt solsikkefrø på toppen om du ønsker det.

Stek ved 250 grader i ca. 15 minutter, til de er gylne. Server rundstykkene varme og nystekte. Kan fint fryses ned.

Server med godt pålegg!

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *