Jeg har laget en dessertpizza med eple og kanel. Veldig godt! Aldri laget søt pizza før, men ble inspirert av min tyske venninne Vera 🙂
Perfekt å lage om du allerede er i gang med pizza og får lyst på dessert. Du kan bruke samme bunn på vanlig pizza og flammkuchen som denne eplepizzaen.
Eplepizza: 1 stk
- 100 g hvetemel
- 1 liten klype salt
- 1 liten klype sukker
- 60 ml vann
- 5 g fersk gjær eller 1 g tørrgjær
- 1/2 ss olivenolje
- 3 ss rømme / crème fraîche
- 2 stk epler, i skiver uten skall
- 1 ss kanel
- 1 ss sukker
Slik gjør du:
Ha hvetemel og salt i en bakebolle. Rør ut gjæren i fingervarmt vann med sukker og tilsett olivenolje. Hell væsken i bollen med hvetemelet og rør godt sammen til du får en fast deig. Dersom deigen er for bløt til å jobbe med, tilsetter du mer hvetemel litt etter litt. Kna deigen med hendene på kjøkkenbenken til den er fast og fin. La heve i ca. 30 minutter.

Kjevl ut deigen til en tynn og flat bunn. Det kan være lurt å kjevle den direkte ut på et bakepapir, da den skal være så tynn at det vil bli vanskelig å flytte den etterpå. Smør rømme / crème fraîche utover bunnen. Ha på epleskiver og dryss over sukker og kanel.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter til du ser at skorpen får en gylden farge. Serveres varm 🙂

Mer bakeinspirasjon i sosiale medier 🙂
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea