Jeg har prøvd meg på kikertpannekaker eller «socca» som de heter i Sør-Frankrike. De lages med kikertmel (eller «gram flour»), som en som oftest får kjøpt på internasjonale butikker.
Disse pannekakene lages helt uten egg og melk. Perfekte lunsjpannekaker siden de ikke er like søte som vanlige pannekaker! Jeg fylte de med ruccolasalat, tomat, rødløk og litt fetaost til lunsj. Her er det bare å bruke fantasien, kan fylles med masse godt 🙂

Kikertpannekaker
3 stk
- 100 g kikertmel
- 1 ts salt
- 3 ss olivenolje
- 200 g lunket vann
- 0,5 ts malt pepper
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss olje til steking
Topping:
- ruccola
- tomat
- rødløk
- fetaost
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingredisene i den bolle og la stå å svelle i 30 minutter. Røren kan også stå lengre om du ønsker det.
Varm en stekepanne med litt olje og stek pannekakene på middels høy varme. Snu når røren har stivnet på toppen og stek til gylne på begge sider.
Legg gjerne de ferdigstekte pannekakene under et kjøkkenhåndkle for å holde de varme mens resten stekes.

Server pannekakene varme og nystekte – da smaker de aller best! Fyll med det du liker. Grønnsaker, ost, kjøttpålegg osv – her finnes det mange muligheter 🙂

-Thea