Bringebærsyltetøy

Det er lite som slår hjemmelaget syltetøy på skiven. Jeg pleier alltid å lage syltetøy om sommeren, fryse ned og ha på lur utover høsten og vinteren. Perfekt å ta opp for å ha på lapper, rundtsykker eller pannekaker.

Bringebærsyltetøy:

  • 1 kg bringebær
  • cirka 400 g sukker
  • eventuelt 1/2 pose frysepulver (kan sløyfes)

*Jeg hadde planer om å fryse mitt syltetøy og derfor hadde jeg i litt frysepulver for syltetøy. Se på den aktuelle pakken for mengde per kilo bær. Dette gjør syltetøyet litt tykkere også. Du kan droppe frysepulveret om du skal oppbevare det kaldt, uten å fryse det.

Ha bringebærene i en kjele med lokk og kok opp. La koke i 5 minutter, og rør av og til.

Dersom syltetøyet skal fryses, bland frysepulver med sukkeret. Sett kjele til side og rør inn sukkeret. Du kan gjerne tilsetter sukker litt etter litt og justere sukkermengden etter hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det varierer hvor naturlig søte bærene er også. Kok opp igjen og fjern eventuelt skum.

Hell det varme syltetøyet på rene glass og lukk med det samme. Oppbevar kjølig eller frys ned.

Mmm, hjemmelaget syltetøy er ekstra godt pålegg på rundstykker!

Sjekk ut flere oppskrifter på syltetøy og gelé HER 🙂

Du finner mer inspirasjon på mine sosiale medier 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *