Sjokoladesukkerbrød

Jeg har blitt glad i å lage lagkaker med sjokoladesukkerbrød istedenfor lyst sukkerbrød i det siste. Det er bare noe ekstra godt med sjokolade! Jeg har også brukt denne oppskriften istedenfor vanlig sjokoladekake i rosekaker for å få ekstra luftige kakebunner, og da at kakene ikke skal bli like mektige.

Denne oppskriften passer fint til en 24 cm springform.

Sjokoladesukkerbrød:

  • 5 egg
  • 180 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 15 g bakekakao
  • 50 g maisstivelse
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over-og undervarme.

Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle og eggeplommene i en annen. Visp halvparten av sukkeret med eggehvitene til stiv marengs. Visp resten av sukkeret med eggeplommene til luftig eggedosis. Vend deretter marengsen inn i den luftige eggeplomme-massen med en slikkepott.

Bland deretter sammen hvetemel, bakekakao, maisstivelse, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det tørre over røren i bollen og vend inn med en slikkepott til du får en glatt røre uten klumper.

Hell røren i en ca. 24 cm stor springform med bakepapir i bunn. Kantene i formen trenger ikke smøres. Stek bunnen ved 180 grader midt i ovnen på rist i ca. 25 minutter. Etter steking fjern ringen på springformen først og når bunnen har avkjølt seg litt, legg den over på en rist til den er helt avkjølt. Deretter kan den oppbevares i en kjøkkenhåndkle i kjøleskapet frem til bruk.

Denne er super å bruke i kremkaker og andre lagkaker. Sukkerbrødet er mye luftigere enn vanlig sjokoladekake, slik at kremkaker blir lettere. Dette sukkerbrødet kan for eksempel brukes til rosekaker eller kremkaker 🙂

Til denne kaken ble sukkerbrødet delt i 3 deler og fylt med krem og kirsebærkompott. Den heter Black forest cake 🙂

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *