Bulgursalat med persille

Herlig bulgursalat med persille

Den første retten jeg lager med persille etter at jeg spurte om ideer til hva jeg kan lage av all persillen i hagen. Jeg har nylig fått øyne opp for bulgur – det ligner på couscous og er vanlig å bruke i retter i Midtøsten.

Denne smakfulle salaten passer godt ved siden av kjøtt og fisk til middag, ellers også en god lunsjsalat.

Bulgursalat med persille

4 personer

  • 300 g bulgur
  • 2 tomater
  • 1 rødløk
  • En stor bunt persille
  • 50 g oliven
  • Saften av 1/2 sitron
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

1) Kok bulgur etter anvisning på pakken. Sett til side for avkjøling.

2) Finhakk løk og persille. Del tomater i biter.

3) Bland bulgur og grønnsakene sammen i en serveringsskål. Ha i oliven, sitronsaft og en god dash med olivenolje. Rør sammen og smak til med salt og pepper. Oppbevar tildekket i kjøleskapet.

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *