Herlig bulgursalat med persille
Den første retten jeg lager med persille etter at jeg spurte om ideer til hva jeg kan lage av all persillen i hagen. Jeg har nylig fått øyne opp for bulgur – det ligner på couscous og er vanlig å bruke i retter i Midtøsten.
Denne smakfulle salaten passer godt ved siden av kjøtt og fisk til middag, ellers også en god lunsjsalat.

Bulgursalat med persille
4 personer
- 300 g bulgur
- 2 tomater
- 1 rødløk
- En stor bunt persille
- 50 g oliven
- Saften av 1/2 sitron
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
1) Kok bulgur etter anvisning på pakken. Sett til side for avkjøling.
2) Finhakk løk og persille. Del tomater i biter.
3) Bland bulgur og grønnsakene sammen i en serveringsskål. Ha i oliven, sitronsaft og en god dash med olivenolje. Rør sammen og smak til med salt og pepper. Oppbevar tildekket i kjøleskapet.
-Thea