Persillepesto

Rimelig pesto på 1-2-3 ?

Det bugner over med persille i hagen, og jeg fikk mange gode tips fra dere om hva jeg kan bruker den til. Nå har jeg laget persillepesto!!

Jeg firdoblet oppskriften under – 400 gram persille og det ble 9 glass. Nå er fryseren fylt opp og gleder meg til å kunne diske opp med pastaretter med hjemmelaget pesto utover høsten. Smaker også godt på skiven med annet pålegg synes jeg. Grønt og godt ?

Oppskrift:

  • 100 g persille med en del av stilkene
  • 80 g mandler
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 – 1 sitron, saften
  • salt og pepper
  • 2 dl god olivenolje (jeg brukte extra vigin olivenolje)

Slik gjør du:

Ha alt i en foodprosessor og kjør til ønsket konsistens. Juster hvitløk om du vil ha en mildere pesto. Tilsett mer olje om du vil ha en tynnere pesto.

Ha på tette glass og oppbevar i kjøleskapet. Kan også fryses, lar de tine igjen i kjøleskap

Masse persille i hagen. Persillepesto er supert å lage om du har en del persille du vil bruke opp og lage noe godt av 🙂

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *