Jeg lagde en digg tomat- og spinatpai med masse smak. Løk, chili og hvitløk gir det lille ekstra. Veldig god, både som lunsj og middag 🙂

Tomat- og spinatpai
Bunn: ca. 27 cm diameter form
- 110 g kaldt smør
- 260 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2-1 dl kaldt vann
Fyll:
- 1 løk
- 1 chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 pose spinat
- Ca. 11 cherry tomater
- 5 egg
- 4 dl melk
- Salt og pepper
- Revet ost
Slik gjør du:
1) Ha alle ingredisene til bunnen i en foodprosessor og kjør til en jevn deig. Begynn med 0,5 dl vann og tilsett heller mer om nødvendig. Oppbevar deigen tildekket i kjøleskapet til den skal kjevles ut.
2) Finhakk løk, chili og hvitløk. Stek i en stekepanne med smør. Tilsett spinat og stekt til den synker helt sammen. Tilsett litt salt og pepper.
3) Skjær hver tomat i to. Bland sammen egg og melk med litt salt og pepper.
4) Kjevle ut deigen til en rund og litt større enn formen. Legg den over formen og form den slik at den dekker formen. Bruk en gaffel til å stikke hull i bunnen og på kantene.
5) Ha grønnsakene i stekepannen i formen. Hell over melke-og eggeblandingen. Topp med ost og tomat.
6) Stek ved 225 grader i ca. 30-40 minutter til den blir gyllen på overflaten. Server med det samme. Smaker også god kald. Oppbevar tildekket i kjøleskap.

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea