Boller med multer

Luksusboller med multer og krem

I sommer testet jeg å lage boller med multer på hytten!

Jeg fylte bollene med bærene i midten (kan ha litt sukker på bærene) og stekte de som vanlig. Så serverte jeg multebollene med et dryss melis, litt krem og mer bær på toppen. Skikkelig luksusbakst på fjellhytten.

Du kan justere mengden multer etter hvor mye du har tilgjengelig. Jeg fylte godt på mine multeboller og brukte cirka halvparten av deigen, mens jeg lagde kanelsnurrer av resten av deigen :-)

Boller med multer: 12 stk

  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • cirka 1 liter hvetemel
  • 200 g multebær
  • vispet krem til pynt

Smelt smør i en kjele, ha i melk og vann, og varm til 37 grader. Rør gjæren ut i væsken og hell den over i en bakebolle. Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i melet litt etter litt og elt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kanten på bollen (10-15 min). Det er om å gjøre og ikke bruke så mye mel i deigen. Tilsett rosinene mot slutten av eltetiden, og pass på at de blir jevnt fordelt.

Sett deigen til heving under et kjøkkenhåndkle og la den heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Form deigen til en pølse og del i cirka 12 like store deler. Trill hver del til en rund bolle. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter.

Lag et dypt hull i midten av hver bolle med fingrene og fyll med multebær. Det er lurt å lage hullet litt ekstra stort, for deigen trekker seg litt sammen igjen. Pensle dem med egg før steking.

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og fine på toppen. Avkjøl bollene på rist.

Server bollene halvvarme og nystekte. Bollene kan også fint fryses ned i plastposer, når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Jeg serverte bollene med litt vispet krem og mer multer :-)

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *