Mandel- og hasselnøttsmør

Jeg har testet å lage nøttesmør med mandler og hasselnøtter.

Dette er rimelig å lage selv. Kun 4 ingredienser. Så godt og enkelt!

Smaker godt som topping på smoothie bowls, pannekaker, sammen med dadler eller på havregrøten om morningen.

Mandel- og hasselnøttsmør:

1 stort glass

  • 250 g mandler
  • 250 g hasselnøtter
  • en klype salt
  • 1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Rist nøttene i en ildfast form i ca. 10 minutter på 180 grader. Snu gjerne nøttene underveis, men ikke bland de i formen. Fjern det ytterste laget på hasselnøttene ved å gni de mot hverandre i en kjøkkenhåndkle. Dette skal være enkelt etter steking. La nøttene avkjøle seg.


Ha nøttene, salt og vaniljesukker i en kraftig foodprosessor og kjør til en glatt og ganske flytende masse. Om nødvendig, stopp maskinen litt underveis for å skrape nøtter ned fra kantene. Det kan ta litt tid før nøttene går fra biter til en glatt masse – men ikke gi opp, det skjer tilslutt :-)

Oppbevar kjølig på tett glass. Smaker veldig godt servert på f.eks. smoothie bowls, pannekaker, sammen med dadler eller på havregrøten om morningen.

Jeg bruker ofte mandel- og hasselnøttsmør på smoothiebowl.

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *