Jeg har testet å lage nøttesmør med mandler og hasselnøtter.
Dette er rimelig å lage selv. Kun 4 ingredienser. Så godt og enkelt!
Smaker godt som topping på smoothie bowls, pannekaker, sammen med dadler eller på havregrøten om morningen.

Mandel- og hasselnøttsmør:
1 stort glass
- 250 g mandler
- 250 g hasselnøtter
- en klype salt
- 1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Rist nøttene i en ildfast form i ca. 10 minutter på 180 grader. Snu gjerne nøttene underveis, men ikke bland de i formen. Fjern det ytterste laget på hasselnøttene ved å gni de mot hverandre i en kjøkkenhåndkle. Dette skal være enkelt etter steking. La nøttene avkjøle seg.

Ha nøttene, salt og vaniljesukker i en kraftig foodprosessor og kjør til en glatt og ganske flytende masse. Om nødvendig, stopp maskinen litt underveis for å skrape nøtter ned fra kantene. Det kan ta litt tid før nøttene går fra biter til en glatt masse – men ikke gi opp, det skjer tilslutt 🙂
Oppbevar kjølig på tett glass. Smaker veldig godt servert på f.eks. smoothie bowls, pannekaker, sammen med dadler eller på havregrøten om morningen.

Sjekk ut mine sosiale medier for mer inspirasjon 🙂
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
-Thea