Bao buns med pulled pork

Jeg savner maten i Taiwan. Disse bao buns med pulled pork og saus kjøpte jeg på nattmarkedene der og de er bare fantastisk gode! Derfor ville jeg teste å lage Gua Bao til middag her hjemme – veldig enkelt!

Brødene, sausene til å lage sausen og bambus steameren kjøpte jeg på internasjonal matbutikk. Jeg kjøpte pulled pork på vanlig matbutikk og stekte i ovnen. Denne oppskriften er veldig rask og enkel med ferdigkjøpte, frosne brød. Neste gang vil jeg teste å lage brødene selv.

Bao buns med pulled pork

6 stk

  • 6 stk Bao buns, frosne
  • 500 g pulled pork

Saus:

  • 4 ss sweet chilisaus
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss hoisin saus
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 cm ingefær, finhakket
  • Saften fra 1/2 lime

SLIK GJØR DU:

1) Stek pulled pork etter anvisning på pakken.

2) Når kjøttet er snart ferdig: Ha litt vann i en kjele og kok opp. Legg litt bakepapir i bunnen av bambussteameren i begge etasjene og legg de frosne Bao buns med mellomrom fra hverandre. Sett bambussteameren over kjelen med kokende vann og steam brødene i ca. 4 minutter til de blåse seg litt opp og er gjennomvarme.

3) Ha alle ingrediensene til sausen bortsett fra lime i en kjele og kok opp. Smak til med limesaft.

4) Fyll brødene med pulled pork og topp med saus. Server de varme. Jeg serverte de med en mango- og avokado salat. De er også godt med strimlet gulrot og koriander.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *