Restefest året rundt

I denne ukens «Theas tips» skal jeg tipse dere om noen supre oppskrifter til å bake noe godt av middagsrester og andre rester. Veldig gøy når man kan lage noe nytt og godt av matrester, slik at man slipper å kaste mat. Jeg har sortert resteoppskriftene etter sesong og endte opp med restetips for året rundt, måned for måned. Mange av oppskriftene passer godt hele året, mens noen vil de fleste kun få nytte av rundt juletider.

Her kommer restetipsene måned for måned:

JANUAR:

IMG_6039

Rester fra fredagsen taco? Disse tacosnurrene er gode og smakfulle. De er fylt med tacokrydret karbonadedeig, mais og løk og stekt med ost på toppen. Gode til middag, niste eller turmat. Oppskrift her!

IMG_9356

Liker du pizza, like mye som taco? Klarer ikke velge? Da vil du elske denne tacopizzaen! Tacopizza er en smakfull, god og populær pizza. Den er perfekt til lørdagskvelden og passer for hele familien. Oppskrift her!

FEBRUAR:

IMG_0298

Har du baconrester i kjøleskapet? Lag baconkjøttboller!! Kjøttbollene er smakfulle kjøttboller med baconbiter i. Disse hjemmelagde bacon kjøttbollene er veldig gode og et godt alternativ til vanlige kjøttboller. Server med tomatsaus, spagetti, parmesan og basilikum. Oppskrift her!

MARS:

IMG_0647

Bruk rester av kjøttdeig til å bake pizzahorn. Supre å variere matpakken med! De er kjempegode til lunsj og smaker like godt varme som kalde. Oppskrift her!

APRIL:

IMG_5183

Skinke som ikke blir spist i kjøleskapet? Lag ost- og skinkesnurrer! Kjempegodt og lett å lage. Snurrene er fylt med ost og skinke og stekt i muffinsformer. De er supre å fryse og ta med til niste. Oppskrift her!

MAI:

IMG_1157-720x480

Nå jeg baker kaker og skjærer av toppen for å stable flere kakebunner oppå hverandre, smuldrer jeg opp restene og fryser de ned i plastposer. Kakesmulene er supre å lage cake pops av senere. Du trenger bare å blande smulene med for eksempel sjokoladekrem og forme til små kuler. Oppskrift på cake pops her!

JUNI:

IMG_7929

Har du pølser liggende tilovers i kjøleskapet? Pigs in a blanket eller innbakte minipølser er grillpølser, rullet i deig og stekt i ovnen. Disse innbakte minipølsene er veldig gode, lette å lage og perfekte for barn. Du finner oppskriften her!

JULI:

IMG_2657

Har du bakt kjeks, men har rester fra kjeksdeigen? Denne nydelige vaniljeisen med kuler av kjeksdeig i er fantastisk god. Isen er enkel å lage uten ismaskin, du trenger ikke røre i den, etter at den er satt i fryseren. Cookie dough isen er bare helt utrolig god og helt klart denne sommerens favorittis. Oppskrift her!

AUGUST:

31

Har du rabarbra i hagen på hytten, hjemme eller kanskje i farmors hage, der jeg fant? Da er denne oppskriften super, både fordi da får du brukt rabarbraen og itillegg smaker de kjempegodt. Oppskriften finner du her!

SEPTEMBER:

Krabbesuppe

Bruk restene fra årets krabbefest til å lage en herlig krabbesuppe. Oppskrift her!

OKTOBER:

IMG_7426

Høstet inn masse epler fra hagen? Eplekake er en perfekt kake å lage om høsten når eplene er på sitt beste. Duften av nybakt eplekake toppet med sukker og kanel fyller hele huset. Eplekaken er saftig, god og servert med is smaker den helt nydelig! Oppskrift her!

NOVEMBER:

IMG_5871

Rester av av pizzakjøtt? Disse pizzabollene er fylt med kjøttdeig og tomatsaus og stekt med ost på toppen. Pizzabollene smaker like godt kalde som varme. God til middag, niste eller turmat. Oppskrift her!

DESEMBER:

IMG_4308

Pinnekjøttsuppen. Denne suppen er veldig god og perfekt å lage om du har rester av pinnekjøtt etter jul. Oppskrift her!

1

Rester fra julegrøten? Bland sammen med krem, og så har du en deilig dessert. Server riskremen med rødsaus. Oppskrift her!

Rislapper er kjempegodt og det beste er at de enkelt kan lages av restene fra risengrynsgrøt. Server med syltetøy eller sukker. Oppskrift her!Klikk gjerne på «Liker» om du likte mine restetips :-)

– Thea

//Theas tips er faste innlegg med baketips som kommer her på bloggen hver onsdag. Klikk HER for å se samlingen over disse innleggene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *